Sarah Ferguson:

Norgesvenn klar for kongelig bryllup i Storbritannia. Slik har hun skapt hodepine over flere tiår

- Nordmenn elsker Sarah.

OMSTRIDT: Hertuginnen av York, Sarah Ferguson (58), preget stadig det britiske mediebildet i mer eller mindre grad. Independent har blant annet omtalt henne som «kvinnen som mislyktes i å være kongelig». Foto: NTB Scanpix
OMSTRIDT: Hertuginnen av York, Sarah Ferguson (58), preget stadig det britiske mediebildet i mer eller mindre grad. Independent har blant annet omtalt henne som «kvinnen som mislyktes i å være kongelig». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag gikk nok et kongelig bryllup av stabelen i Storbritannia. Prinsesse Eugenie (28), som er barnebarn av dronning Elizabeth (92), giftet seg nemlig med sin utvalgte - Jack Brooksbank (32).

Selv om bryllupet ikke var av samme kaliber som da prins Harry (33) og hertuginne Meghan (37) ga hverandre sitt ja, gifter paret seg - i likhet med de to sistnevnte - i majestetiske omgivelser i Windsor Castle.

Ifølge The Telegraph var det ventet flere høyprofilerte gjester, blant andre supermodell Cara Delevingne (26), artist Ellie Goulding (31), samt de eldste medlemmene i den britiske kongefamilien. En som også sto på gjestelista, er naturligvis prinsesse Eugenies mor, hertuginnen av York, Sarah Ferguson (58).

Sistnevnte har - på godt og vondt - vært en offentlig figur i over tre tiår. Meningene er dermed mange og delte om den 58 år gamle hertuginnen. Independent har blant annet omtalt henne som «kvinnen som mislyktes i å være kongelig».

- Var utilgivelig

Da Ferguson giftet seg med prins Andrew (58) i 1986, var det trolig få som kunne forutse hvilket hodebry hun ville skape for det britiske kongehuset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer