Norgesvenner og krimlegender: Slik gikk det med «Derrick»-stjernene

En av dem ble avslørt som tidligere SS-soldat.

GODE VENNER: I løpet av mange år på skjermen ble Horst Tappert (t.v.) og Fritz Wepper (t.h.) gode venner. Her er de slik vi kjenner dem best, fra «Derrick». Serien sendes fortsatt i reprise på NRK2. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: I løpet av mange år på skjermen ble Horst Tappert (t.v.) og Fritz Wepper (t.h.) gode venner. Her er de slik vi kjenner dem best, fra «Derrick». Serien sendes fortsatt i reprise på NRK2. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Husker du mannen med den lyse trenchcoaten, de mørke skinnskoene og den gylne Rolex-klokka fra detektimen på NRK?

Vi snakker selvfølgelig om den tyske politiinspektøren Derrick, fra serien med samme navn.

Serien ble spilt inn i Tyskland fra 1974 til 1998. Her til lands ble serien sendt på NRK1 fra 1977 til 1999, og senere vist i reprise fra 2009. I alt er det produsert 25 sesonger av serien, i løpet av 22 år. Serien blir i dag vist på NRK2.

Siden NRK begynte å vise reprisen av serien i 2009, er den blitt sendt mellom fem og seks ganger, ifølge kanalsjef for NRK2, Fredrik Færden.

Politiinspektør Stephan Derrick ble raskt en populær figur under Detektimen på NRK. Seerne ble servert hele 281 episoder med spenning, og serien ble solgt til over 120 land.

Horst Tappert (som Stephan Derrick):

Vi må helt tilbake til 1950 for å spore opp Horst Tapperts første rolle som skuespiller.

Han startet med mindre roller, og jobbet seg sakte, men sikkert oppover i den tyske filmindustrien på 50-tallet. Det er imidlertid rollen som Stephan Derrick han er mest kjent for, både i inn-og utland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer