Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Norsk artist dømt til fengsel for råkjøring

Artisten må tilbringe 16 dager i fengsel, og mister førerretten i 13 måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag ble en norsk, mannlig artist dømt til 16 dagers fengsel, etter å ha kjørt for fort. Mannen kjørte i 140 km/t i en 80-sone, og ble tatt som følge av en fartskontroll politiet hadde.

Det kommer fram i dommen. Hendelsen fant sted i fjor høst, og skjedde i forbindelse med en forbikjøring. Den skal ikke ha vært farefull, men han ble likevel stoppet av politiet som utførte en lasermåling.

Han erkjente straffskyld på stedet, og hevdet at han ikke så på speedometeret.

Det var TV 2 som først omtalte saken. I retten onsdag beklaget han forholdene, og sa at han var angrende. Retten kom fram til at en fengselsstraff på 16 dager var passende, etter overtredelse av vegtrafikkloven § 31 første ledd.

Selv skulle han heller ha ønsket at han fikk en saftig bot som straff, men sa seg enig i dommen «dersom retten mener at det skal straffes med fengsel». Vanlig rettspraksis er ubetinget fengsel som følge av å ha kjørt i hastigheter over 130 km/t i en 80-sone.

I dommen står det også at artisten mister førerretten i en periode på 13 måneder.

Den mannlige artisten har valgt å ta seg betenkningstid. Til Dagbladet forteller han at det kommer som følge av at han ble anbefalt elektronisk soning, noe han må tenke litt på. Han kommer trolig ikke til å anke dommen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!