Norsk ekspert raser mot rapperens hudråd

Azealia Banks får kjeft av norsk hudekspert. 

FOR HUDBLEKING: Rapperen Azealia Banks har nylig gått ut og sammenlignet hudbleking med det å operere nesa. Rådene hennes får slakt av en norsk hudekspert, som mener det er farlig å bleke huden. Foto:  WENN.com, NTB scanpix
FOR HUDBLEKING: Rapperen Azealia Banks har nylig gått ut og sammenlignet hudbleking med det å operere nesa. Rådene hennes får slakt av en norsk hudekspert, som mener det er farlig å bleke huden. Foto:  WENN.com, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Skandalerapperen Azealia Banks er ikke fremmed for å skape debatt.

Ikke bare har hun kansellert fem planlagte norgeskonserter, men hun har også kranglet med utallige kjendiser i sosiale medier. Den siste krangelen sørget for at hun ble utestengt fra Twitter.

Nå kommer stjerna med nok en kontroversiell uttalelse. I en video forsvarer hun nå bleking av huden sin, og sammenligner det med å ta extensions i håret.

Forsvarer hudbleking

Det var i en såkalt direkte-video på 21 minutter på Facebook at Banks tok opp teamet.

Nettsida World Star Hip Hop har lagt ut deler av videoen i et klipp på Twitter, der artisten nå forsvarer hudblekinga hun nå har starta med.

- Ingen var sure på meg da jeg brukte 76 centimeter lange extensions, som rev istykker hårfestet mitt og alt det der. Dere elsket det, sa hun i forsvar til hudblekinga.

I tillegg sammenligner artisten prosedyren med for eksempel å operere nesa.

- Jeg forstår virkelig ikke forskjellen, forteller Banks i klippet.

Banks avslutter talen om hudbleking med å si at det ikke er viktig å diskutere hudbleking uansett, fordi hun hevder afroamerikanere over tid har assimilert (gradvis gått fra minoritet til å ville være en del av majoriteten, red anm).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer