Kim Kardashian West

Norsk hudlege sjokkert over realitystjernas tips

Kim Kardashians råd for solbrent hud er stikk i strid med ekspertenes.

SMINKETIPS: Etter at realitystjerna Kim Kardashian West delte en video som viste hvordan man kunne sminke vekk solbrenthet, fikk det flere til å sperre opp øynene. Nå fråråder den norske hudlegen Mila Lilleeng å følge stjernas sminketips. Foto: NTB Scanpix
SMINKETIPS: Etter at realitystjerna Kim Kardashian West delte en video som viste hvordan man kunne sminke vekk solbrenthet, fikk det flere til å sperre opp øynene. Nå fråråder den norske hudlegen Mila Lilleeng å følge stjernas sminketips. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hver sommer blir det skrevet opp og ned i mediene om hvor viktig det er å smøre seg med solkrem for å unngå solbrenthet og hudkreft. Ei som tydeligvis ikke har fått med seg nødvendigheten av solkrem er realitystjerna Kim Kardashian West (38).

I begynnelsen av august delte hun nemlig en video der hun viste fram sitt solbrente bryst, og hvordan man kunne sminke det vekk ved hjelp av en foundation fra sitt eget sminkemerke, KKW Beauty.

- Solbrent. Det har ikke skjedd med meg på flere år, men takk gud for at jeg hadde kroppssminken min med meg forrige uke, var noe av det 38-åringen skrev til videoen.

Realitystjerna delte også et før og etterbilde med følgerne sine for å vise fram resultatet.

Haglet inn med kritikk

Videoen skapte sterke reaksjoner blant fansen, og flere ble bekymret over budskapet Kardashian videreformidlet til de over 145 millioner følgerne sine. I kommentarfeltet haglet det inn med kritikk, og flere foreslo at firebarnsmoren burde unngå å sminke vekk solbrentheten.

- Ikke lær verden at man skal dekke til solbrenthet med foundation. Dette kan lede til en infeksjon, kom igjen. Foundationen din har parfyme i seg og kjemikalier som de fleste andre foundationer. Hvis andre følger etter kan de få en infeksjon. Ikke en bra måte å promotere den nye foundationen din på, lød beskjeden fra en bekymret fan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer