- Norsk MGP-finale vil koste 150 millioner kroner

Mener Trond Giske.

KJEMPEARRANGEMENT: Med seieren på lørdag, sørget Alexander Rybak for at NRK får et nytt kjempearrangement å planlegge til neste år. Foto: HENNING LILLEGÅRD
KJEMPEARRANGEMENT: Med seieren på lørdag, sørget Alexander Rybak for at NRK får et nytt kjempearrangement å planlegge til neste år. Foto: HENNING LILLEGÅRDVis mer

||| (Dagbladet.no): I dag formiddag møtte kulturminister Trond Giske NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas for å diskutere neste års finale i Eurovision Song Contest.

Etter at Alexander Rybak vant årets finale på lørdag, blir det Norge som får ansvaret for å huse finalen neste år. Og det blir ikke billig.

- Det vil koste 150 millioner kroner å arrangere Eurosong i Norge, sier Trond Giske etter møtet.

Ser til Finland
Det betyr likevel at han vil legge seg på et nivå godt under årets finale i Moskva, som kostet rekordhøye 270 millioner kroner.

Summen er et foreløpig overslag, basert på hvor mye det kostet å arrangere finalen i Finland i 2007 og prisveksten siden den gang. Da var prislappen 120 millioner kroner.

Giske fortalte at det foreløpig er usikkert hvordan staten skal bidra økonomisk til det hele. Først må de få avklart hvor mye inntekter arrangementet kan innbringe, det være seg gjennom billettsalg, sponsorer og sms-stemmer, samt hvor mye støtte de vil få fra den europeiske kringkastingsunionen (EBU).

Lar NRK velge sted
Giske kom imidlertid ikke inn på temaet mange nå er interessert i, nemlig nøyaktig hvor finalen skal finne sted. Han vil overlate til NRK å finne den mest passende arenaen.

Derimot har regjeringen etablert en tverrdepartemental gruppe som skal jobbe med å planlegge arrangementet, deriblant sikkerhet og transportmulighetene. I gruppa vil også folk fra NRKs administrasjon være representert.

Neste års finale har fått den foreløpige datoen 22. mai.