Karoline Bjørnelykke:

Norsk modell røper juks

Karoline Bjørnelykke har blitt sett av flere hundre tusen på TikTok. Nå sjokkerer hun med en hemmelighet som blir brukt i modellbransjen.

JUKS: Den norske modellen Karoline Bjørnelykke avslørte en hemmelighet fra modellbransjen på sin Tiktok. Video: Tiktok. Reporter: Edward Stenlund. Voice: Signe Elise Morthen Stenersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er intet nytt at modellindustrien kan være beinhard, hvor det støtt og stadig kommer nye såkalte «skjønnhetsidealer» som forventes at vi mennesker skal leve opp til.

Noe som har en tendens til å vekke mye oppmerksomhet er imidlertid «plus size»-kampanjer. Når det gjelder valg av modeller og løsninger på slike kampanjer er det spesielt én ting som flere nå reagerer på.

Da den norske modellen og studenten Karoline Bjørnelykke (25) fra Oslo la ut en video på plattformen TikTok, var det riktignok mange som sperret opp øynene da hun avslørte en flittig brukt hemmelighet i modellbransjen.

- Mange er sjokkerte

Bjørnelykke er nemlig ikledd en såkalt «fat suit», eller «feitedrakt» som det også kan kalles. Videoen har per nå bikket 485 000 visninger og skapt et stort engasjement blant seerne. Også medier som Independent og Times of India har bitt seg merke i videoen.

«Jeg er en plus size-modell, noe som betyr at jeg noen ganger jobber for merkevarer som representerer store størrelser», sier hun innledningsvis i videoen.

Når Dagbladet tar kontakt med 25-åringen kunne hun forklare hvorfor hun valgte å dele videoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer