Benedicthe Bjerke:

Norsk toppblogger avfeide genserbråk. Så kom dansk designer på banen

Benedicthe Bjerke kaller situasjonen «et fyrverkeri av et kaos».

I HARDT VÆR: Blogger Benedicthe Bjerke har fått massiv kritikk for å ha kopiert en genser fra en dansk designer, uten å kreditere opphavskvinnen. Selv mener Bjerke at det hele har en god forklaring. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Blogger Benedicthe Bjerke har fått massiv kritikk for å ha kopiert en genser fra en dansk designer, uten å kreditere opphavskvinnen. Selv mener Bjerke at det hele har en god forklaring. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det siste døgnet har det ikke stått stille i kommentarfeltet på Instagram-profilen til moteblogger og designer Benedicthe Bjerke (29).

Sistnevnte, som for øvrig er gift med «Skal vi danse»-dommer Egor Filipenko (30), får nemlig så øra flagrer etter at hun la ut et bilde av seg selv iført en spesiell strikkegenser. I sosiale medier hagler påstander om at bloggeren har gitt uttrykk for at designet er hennes eget.

Samtidig har personer i den opprinnelige opphavskvinnens omkrets tatt til orde for det de mener er ren plagiat. Bjerke får regelrett det glatte lag, og blir stemplet som både «copycat» og «designtyv». Sistnevnte slengbemerkning er signert den danske kunstneren Frodo Mikkelsen.

Dette vil ikke 29-åringen vedkjenne seg.

«I sommer fant jeg ett bilde av denne strikken på Vogue sine streetstyle-sider, lite visste jeg om hvem personen på bildet var, eller hvem som har laget genseren (Laura Dalgaard). Jeg spurte min fantastiske MOR om hun kunne lage en liknende til meg. Hun strikket en nydelig genser på frihånd UTEN oppskrift, som har vist seg å bli et fyrverkeri av et KAOOS. (...)», skriver Bjerke på Instagram, med henvisning til den opphetede debatten som nå foregår i kommentarfeltene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer