Alec Baldwin:

Norske eksperter: - Sjokkfølelse

Slik tror norske eksperter framtida blir for Alec Baldwin etter den tragiske hendelsen.

SKUTT: Her avfyrte skuespiller Alec Baldwin skudd ved et uhell under filminnspilling. En person døde i hendelsen. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til fredag mistet filmfotograf Halyna Hutchins livet etter at Hollywood-stjerne Alec Baldwin (63) avfyrte et rekvisittvåpen under innspillingen av filmen «Rust».

Politiet har i ettertid også opplyst om at den 48 år gamle regissøren Joel Souza får akuttbehandling etter hendelsen. Politiet i Santa Fe i New Mexico har samtidig bekreftet at det var skuespiller Alec Baldwin som håndterte våpenet.

Etterforskning i saken er åpnet, men foreløpig er det uvisst hva som vil bli konsekvensene for Baldwin - hvis det i det hele tatt blir noen.

- Neppe noen straffesak

Den profilerte norske advokaten John Christian Elden (54) forklarer at i amerikansk kultur er skytevåpen mer vanlig enn i Norge.

- Og så lenge det ser ut som et uhell, har politiet i USA besluttet at han ikke skal siktes. Forholdet vil bli etterforsket, og det kan komme erstatningskrav, men neppe noen straffesak, sier Elden til Dagbladet.

På spørsmål om hendelsen kan sammenliknes med for eksempel jaktulykker her til lands, svarer han:

- Vådeskudd kan skje i Norge under jakt, men terskelen for tiltale for uaktsom våpenbruk er i praksis langt høyere i USA, der man i mange stater særlig i sør ser skytevåpen som en del av bekledningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer