Kristine Frøseth:

Norske Kristine (22) tar Hollywood med storm

«Kristine Froseth er en hjertetyv».

STJERNESKUDD: Drøbaksjenta Kristine Frøseth får i disse dager internasjonal oppmerksomhet. Her avbildet med den verdenskjente skuespilleren Patrick Dempsey under årets filmfestival i Cannes. Foto: NTB Scanpix
STJERNESKUDD: Drøbaksjenta Kristine Frøseth får i disse dager internasjonal oppmerksomhet. Her avbildet med den verdenskjente skuespilleren Patrick Dempsey under årets filmfestival i Cannes. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hun ble oppdaget på Ski Storsenter i Akershus, ifølge Akershus Amtstidende. At norske Kristine Frøseth (22) fra Drøbak har kommet en lang vei siden den gang, er neppe noen overdrivelse.

I disse dager er hun på «alles» lepper, etter Netflix lanserte filmen «Sierra Burgess Is a Loser».

Der har 22-åringen nemlig kapret en sentral rolle, ved siden av mer etablerte skuespillere som «Stranger Things»-stjerna Shannon Purser (21) og Hollywood-kjekkas Noah Centineo (22).

I filmen går Frøseth inn i rollen som en tilsynelatende nådeløs og uvennlig cheerleader. Tilværelsen snus imidlertid på hodet etter at hun innleder et vennskap med den mest upopulære jenta på skolen. Sammen forsøker de å samarbeide om å vinne gunsten til guttene de er forelsket i.

CELEBERT SELSKAP: Skuespillerne RJ Cyler (23), Shannon Purser (21), Noah Centineo (22) og Kristine Frøseth (22) utgjør hovedensemblet i Netflix' nye tenåringsfilm «Sierra Burgess Is a Loser». Foto: NTB Scanpix
CELEBERT SELSKAP: Skuespillerne RJ Cyler (23), Shannon Purser (21), Noah Centineo (22) og Kristine Frøseth (22) utgjør hovedensemblet i Netflix' nye tenåringsfilm «Sierra Burgess Is a Loser». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Får ikke nok av henne

Fra tidligere vil de fleste antakelig dra kjensel på Frøseth fra ulike modelloppdrag. Det er imidlertid først nå at interessen for den unge jenta har skutt i været.

«Hun er i ferd med å ta over filmverdenen», konstaterer Seventeen Magazine etter innsatsen i ovennevnte Netflix-film. «Fansen kan ikke få nok av hennes personlighet, modellkarriere og skuespillerprestasjoner», melder Popbuzz. «Kristine Froseth er en hjertetyv», mener Elite Daily.

W Magazine kommer på sin side med følgende spådom: «Dersom du ikke allerede har hørt om Froseth, er sjansen stor for at det kommer til å endre seg».

MODELLYNDLING: Kristine Frøseth har på få år imponert i modellbransjen, der hun har gjort kampanjer for blant annet Prada, Victoria's Secret og See by Chloé. Foto: NTB Scanpix
MODELLYNDLING: Kristine Frøseth har på få år imponert i modellbransjen, der hun har gjort kampanjer for blant annet Prada, Victoria's Secret og See by Chloé. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Flyttet fram og tilbake

Den nyvunne stjernestatusen kommer ikke bare som følge av «Sierra Burgess Is a Loser». 22-åringen står også side om side med «Grey's Anatomy»-stjerna Patrick Dempsey (52) i tv-serien «The truth about the Harry Quebert Affair» (2018). Ifølge IMDb står hun i tillegg oppført under flere kommende prosjekter i 2018.

Spoler man derimot noen år tilbake i tid kunne en se Frøseth i Dagbladets storsatsing fra 2013, nett-tv-serien «New Face».

I løpet av tolv uker fulgte man tre unge, norske og håpefulle jenter som reiste ut i verden med bare ett mål for øye - å bli den neste supermodellen.

NEW FACE: Møt Celin, Kristine og Karoline. De unge, norske modellene prøver lykken i New York i DBTVs nye dokumentarserie «New Face». Produsert av: KLIKKMONSTER Vis mer Vis mer Vis mer

Den gang hadde den da 17 år gamle jenta jobbet som modell i overkant av ett år. Overfor Dagbladet tegnet hun et bilde av en knallhard bransje.

- Jentene er ikke alltid like hyggelige med hverandre. De snakker ikke til deg og ser litt stygt på deg. Man merker konkurranseinstinktet godt, spesielt på castinger. Og så stjeler de hverandres hæler, var det en annen modell som påsto, sa Frøseth og lo.

For 22-åringen kunne nemlig høyden by på problemer. Frøseth er «bare» 171 centimeter høy, og idealhøyden er på 175 centimeter og oppover.

- Når jeg ser disse høye, tynne modellene, blir jeg litt usikker på meg selv. Jeg tror ikke at man klarer å unngå det. I fjor sommer bodde jeg for eksempel med en modell som bare spiste agurker. Hun besvimte på castingene. Det var fordi byrået hennes hadde sagt at hun måtte gå ned i vekt, selv om hun var utrolig tynn fra før. Det er bare trist å se. Jeg har heldigvis en familie og et byrå i ryggen som bare vil meg vel, uttalte hun til Dagbladet i 2013.

Hun ble likevel spådd en lysende modellkarriere - en spådom som i aller høyeste grad viste seg å være korrekt.

Tross sin unge alder har hun gjort kampanjer for Prada, Victoria's Secret og See by Chloé, i tillegg til å la seg avbilde i Teen Vogue, Elle og Cover Magazine - for å nevne noe.

Og nå tar hun for alvor fatt på skuespillerkarrieren.

View this post on Instagram

scratch that

A post shared by kristine_froseth (@kristine_froseth) on

- Vanskelig

Å få en fot innenfor en av verdens tøffeste bransjer, har - med få unntak - vist seg utfordrende for andre norske skuespillere. USA har imidlertid ikke vært et helt ukjent terreng for Frøseth å bevege seg i, da hun tilbrakte oppveksten delt mellom Norge og New Jersey.

- Vi flyttet fram og tilbake. Jeg måtte konstant forsøke å tilpasse meg i ulike vennegjenger. Så jeg brukte mange forskjellige masker, noe som definitivt har kommet til nytte i år, sier Frøseth til V Magazine, med referanse til sine mange ulike film- og tv-prosjekter.

Selv om både fans og publikum verden over nå har fått øynene opp for drøbaksjenta, erkjenner hun at det å se seg selv på det store lerretet kan være utfordrende.

- Jeg prøver å holde øynene åpne, men det kan være vanskelig å se på noen ganger, forteller hun til magasinet.

Mange jern i ilden

Selv om Frøseth tilsynelatende har lagt Hollywood for sine føtter, er det ingen tvil om at hun dyrker sine norske røtter.

I august stilte 22-åringen til et telefonintervju med W Magazine, i forbindelse med at hun var på ferie med familien i Oslo.

View this post on Instagram

⚪️⚫️ by @ianbarling

A post shared by kristine_froseth (@kristine_froseth) on

Der fortalte hun blant annet om utfordringene knyttet til det å skape en trygg omkrets rundt seg da hun gikk på skolen, vennskapet til ovennevnte skuespillerkollega Shannon Purser, og hvilke tanker hun har for framtida.

I disse dager bor hun i New York, men erkjenner at hun antakeligvis kommer til å være mye på reisefot i tida framover, spesielt dersom tilbud om filmroller skulle fortsette å strømme på.

- Jeg legger stadig mange mil bak meg, sier hun til magasinet.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Kristine Frøseth.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer