Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Norske Lasse (30) går som en farsott i utenlandske medier: - Surrealistisk!

Omtales som «Instagrams favorittviking».

FÅR NETTET TIL Å KOKE: Norske Lasse L. Matberg har skapt furore i sosiale medier det siste døgnet, og får frierbrev og tilbud om barn fra kvinner som lar seg fascinere av hans vikingutseende. Foto: Instagram.com/lasselom
FÅR NETTET TIL Å KOKE: Norske Lasse L. Matberg har skapt furore i sosiale medier det siste døgnet, og får frierbrev og tilbud om barn fra kvinner som lar seg fascinere av hans vikingutseende. Foto: Instagram.com/lasselom Vis mer

(Dagbladet): Lasse Matberg (30) har det siste døgnet fått nettet til å gå varmt.

Det hele startet med en Daily Mail-artikkel hvor Matberg beskrives som «Instagrams favorittviking».

Den britiske avisa skriver at kvinner beundrer ham for et slående vikingutseende, og at flere ønsker å gifte seg med ham.

- Helt utrolig Nå har bildene av den 30 år gamle nordmannen spredd seg over hele verden.

Medier i alt fra Spania og New Zealand til Belgia og Storbritannia har gitt Matberg spalteplass, noe som har tatt hovedpersonen på senga.

- Jeg skjønner ikke helt hva som skjer, jeg, sier han på telefon til Dagbladet.

Matberg forteller at han i løpet av dagen har fått henvendelser fra både The Times og The Telegraph, men at han rett og slett ikke har hatt tid til å snakke med dem.

- Det føles veldig surrealistisk! Jeg har jo fått en del følgere det siste året, men ingenting som dette, sier han om oppmerksomheten han har fått det siste døgnet.

Følgerne renner inn 30-åringen, som har fått flere tilbud om giftemål og barn, røper at ballen begynte å rulle da såkalte «skjeggsider» på Instagram begynte å dele bildene hans.

Men det var først med Daily Mail-artikkelen at det tok helt av.

Matberg forteller at han først lo av avisas «Instagrams favorittviking»-stempel, men at det også var smigrende å lese artikkelen.

Visiting @tv2offisiell and @kaassolini tonight ? Awkward but fun ? #tvdebut #nofilter Photo: Magnus Stensrud/TV2 Et bilde publisert av Lasse L. Matberg ?? (@lasselom) onsdag 04. Mai. 2016 PDT

- Etter det har både telefon, mail, Instagram og Facebook gått varmt, så jeg har vel ikke fått tenkt så mye over det, egentlig, sier nordmannen, som siden klokka åtte i morges har fått over 15 000 nye følgere.

TV-debuterer I kveld gjør han sin TV-debut når han besøker «Det er lov å være blid med Else» på TV 2. Og ut fra responsen de siste timene å dømme vil det ikke bli siste gang nordmannen setter sin fot i et TV-studio.

Det siste døgnet har han nemlig blitt kontaktet av alt fra internasjonale aviser og TV-kanaler til merker og firmaer fra hele verden.

Matberg selv hadde imidlertid aldri forutsett å få en slik oppmerksomhet.

- Kanskje synker det inn på et eller annet tidspunkt, og kanskje ikke. Det er uansett veldig gøy og utrolig hyggelig, slår 30-åringen fast.