KLAR FOR NORGE: Den tidligere Multicyde-vokalisten Silje Haugum Nymoen, alias Silya, har de siste seks årene bodd i New York, der hun har kombinert låtskriving med artistlivet. På nyåret er hun MGP-aktuell. Foto: Johannes Worsøe Berg
KLAR FOR NORGE: Den tidligere Multicyde-vokalisten Silje Haugum Nymoen, alias Silya, har de siste seks årene bodd i New York, der hun har kombinert låtskriving med artistlivet. På nyåret er hun MGP-aktuell. Foto: Johannes Worsøe BergVis mer

Norske Silya sang for høygravide Beyoncé

- Det var jævlig gøy.

OSLO/NEW YORK (Dagbladet): Hver uke synger Silje Haugum Nymoen på den storslåtte dinnercluben The Darby i New York.

Kort tid før hun entret scenen torsdag fikk hun beskjed om at en høygravid Beyoncé var blant publikum.

- Beyoncé, søstera Solange Knowles og Michelle Williams fra Destiny's Child spiste middag, og jeg skulle synge for dem. Jeg valgte å ikke bli nervøs, og tenkte heller at nå skal jeg virkelig slå på stortromma. Det var dødsfett, sier Nymoen til Dagbladet.

Luksus og limousiner Ti år er gått siden hun sist var norgesaktuell - da som vokalist i bandet Multicyde, kjent for låter som «A Better Day» og «Not For The Dough».

Seks år er gått siden hun sikret seg platekontrakt med giganten Columbia Records, flyttet til New York og tok artistnavnet Silya.

SANG SAMMEN: Silya og den amerikanske rapperen Cee Lo Green. Foto: Privat
SANG SAMMEN: Silya og den amerikanske rapperen Cee Lo Green. Foto: Privat Vis mer

- Det var et fint liv, med limousiner og luksus. Det var som å sveve på en rosa sky. Men så ble en flokk av artistene droppa, blant annet meg. Da måtte jeg begynne fra scratch igjen, sier Nymoen.

Hun brukte mye tid på å opparbeide eget nettverket, og finne ut hvordan hun ville være som artist. Hun reiste mye rundt, fikk impulser og skreiv flere låter - og fant ut at hun like så godt kunne gjøre låtskriver av seg.

Skreiv for Vanessa Hudgens Det kunne blant annet «High School Musical»-stjerna Vanessa Hudgens nyte godt av. Både Hudgens-hiten «Sneakernight» og låta «Last Night» er signert Silya.

- Det betalte husleia mi i flere år, ler Nymoen.

Hun har også skrevet låt til den australske stjerna Vanessa Amorosi, og gjort duett med den tre ganger Grammy-vinnende rapperen Cee Lo Green.

SKREIV TIL HUDGENS: Silya skreiv to låter til skuespiller og artist Vanessa Hudgens. Foto: Valerie Macon/AFP
SKREIV TIL HUDGENS: Silya skreiv to låter til skuespiller og artist Vanessa Hudgens. Foto: Valerie Macon/AFP Vis mer

- Låta het «Quite Simply», en låt han hadde skrevet. Jeg dro til Atlanta og møtte hele crewet hans og ham, og spilte inn låta. Han var veldig sweet og crazy.

Fra NY til MGP Nymoen trives aller best når hun får kombinere begge interessene sine - skriving og synging.

- Først og framst er jeg artist, ei scenehore, som elsker å underholde folk. Så lenge jeg klarer å balansere låtskriving og artisteriet på en fin måte, er jeg happy.

Nettopp derfor bestemte hun seg for å delta i Melodi Grand Prix, både som låtskriver og artist. Nymoen deltar nemlig med to selvskrevne låter.

- Jeg liker å kaste meg ut i det. Det handler om å ta sjanser, så mange som mulig, og nettopp det gjør jeg nå. For hva er vel mer risky enn MGP?

Selv skal hun framføre låta «Euphorya», og Rikke Normann deltar med en Silya-låt kalt «Shapeshifter» - altså konkurrerer hun mot seg selv i musikkonkuransen.

Lover fyrverkeri - Ja, jeg gjør jo det. Men jeg tenkte - hvorfor ikke slå til med to låter når jeg først skal gjøre dette? Jeg skal gjøre mitt beste som artist, og håper selvfølgelig at jeg kommer videre, samtidig som jeg også heier på Rikke. Det er fint at begge sidene av meg er med på dette, sier hun.

BLE SUNGET FOR: Da Beyoncé spiste middag på The Darby, sammen med søsteren Solange og Michelle Williams fra Destiny's Child, var det Silya som serverte middagsmusikken. Foto: Stella Pictures
BLE SUNGET FOR: Da Beyoncé spiste middag på The Darby, sammen med søsteren Solange og Michelle Williams fra Destiny's Child, var det Silya som serverte middagsmusikken. Foto: Stella Pictures Vis mer

Nymoen gleder seg til å entre MGP-scenen, og lover et fyrverkeri av et show. Hun vil etablere navnet sitt på nytt i landet hun kommer fra.

For selv om det er gått ti år siden siste Multicyde-plate ble gitt ut, har hun ikke forsvunnet. Tvert imot.

- Jeg har jobbet med musikk hele tiden, vokst som artist og gjort mye forskjellig. Nå vil jeg vise det norske folk hva jeg har gjort alle disse årene, sier hun.