FIKK IKKE MEDHOLD: Vitae Pro fikk kritisk omtale i NRK-programmet FBI og klaget. PFU holdt i dag med NRK. - Krangelen forandrer ikke mitt forhold til produktet, sier Hilde GP. Faksimile: Vitaepro.
FIKK IKKE MEDHOLD: Vitae Pro fikk kritisk omtale i NRK-programmet FBI og klaget. PFU holdt i dag med NRK. - Krangelen forandrer ikke mitt forhold til produktet, sier Hilde GP. Faksimile: Vitaepro.Vis mer

NRK angrep «kjendis»- vitaminen

Men har ikke brutt god presseskikk, ifølge PFU.

||| (Dagbladet.no): NRK har ikke brutt god presseskikk da de satte et kritisk søkelys på kosttilskuddet Vitae Pro i ett av sine programmer.

Det konkluderte Pressens Faglige Utvalg (PFU) med i dag.

«Kjendis»-produkt
28. januar sendte NRK-programmet «Forbrukerinspektørene» (FBI) et kritisk innslag angående kosttilskuddet Vitae Pro.

Kosttilskuddet - som frontes av en rekke kjendiser som Wenche Myhre og Hilde Gjermundshaug Pedersen - er svært profilert gjennom norske reklamekanaler.

Ifølge selskapet selv abonnerer over 100 000 nordmenn på Vitae Pro.

NRK stilte spørsmålstegn ved hvorvidt påstandene (god effekt på syn, hukommelse, hjerte, hud og immunforsvaret) er misvisende, og om folk blir lurt til å kjøpe et produkt som ingen vet virkningen av.

Produsenten Vitae Lab reagerte kraftig på det de mener er en tendensiøs og ensidig framstilling, og klaget innslaget inn til PFU.

Der fikk de ikke medhold i dag.

-Endrer ingenting
I reklamen sier artist Wenche Myhre:

«Med hundre konserter i året må jeg holde meg frisk og gi alt hver kveld. Det er jo moro. Etter at jeg oppdaget Vitae Pro har jeg fått energien som skal til. Og jeg har ikke tenkt å gi meg med det første.»

Kjendisene som fronter reklamen har i forbindelse med søkelyset på Vitae Pro forklart at de selv mener at produktet har en virkning på dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg lever et sunt liv og føler at kosttilskuddet har effekt på meg. Jeg fikk god informasjon om Vitae Pro da jeg inngikk avtalen med Vitae Lab høsten 2008 og stolte på den, sa hun til NRK i januar i år.

Tildigere skiløper og «Mesternes Mester»-deltaker Hilde Gjermundshaug Pedersen har heller ikke endret sitt forhold til Vitae Pro.

I reklamen sier hun:

«Jeg har blitt mindre støl etter at jeg begynte med Vitae Pro. Det har gitt meg mer overskudd i hverdagen. Jeg og min familie tar VitaePro hver dag, for styrke og overskudd.»

Etter PFU-avgjørelsen i dag sier Hilde.

- Dette forandrer ingenting i forhold til Vitae Pro. Dette handler mye mer om presseetikk.

NRK angrep «kjendis»- vitaminen