«24 stjerners julekalender»:

NRK beklager etter dette

- Vi er lei oss.

BEKLAGER: Markus Neby vitset om hungersnød. Foto: Skjermdump fra NRK TV
BEKLAGER: Markus Neby vitset om hungersnød. Foto: Skjermdump fra NRK TV Vis mer
Publisert

For tida ruller NRKs nye julekalender «24 stjerners julekalender» over TV-skjermer rundt om i landet.

Programmet er ledet av Markus Neby (31).

Under episode 16 av kalenderen, var utfordringen kjendisene møtte å finne fram til et kjøleskap i et bekmørkt rom, og smake på diverse rester. Når deltakerne klarte å identifisere poteten i kjøleskapet, var konkurransen ferdig.

VISER PUPPENE: I «24-stjerners julekalender» blir deltakerne utfordret til å få en familie til å le på to minutter. Det er det flere som har gruet seg til å se på TV, blant andre Øyunn Krogh. Reporter: Sofie Losen. Video: NRK/ Nora Skavhaug. Vis mer

- Akkurat som i Irland i 1845: Sistemann til poteten har tapt, sa programlederen i forkant av konkurransen.

Vitsen til programlederen har fått flere til å reagere. På blant annet Twitter kommer det uttalelser om at NRK bør beklage for episoden, på bakgrunn av at Neby «fleiper» med hungersnøden i Irland, som varte fra 1845 til 1849.

Under katastrofen døde det mellom en til tre millioner personer av sult.

Nå beklager NRK.

NAKENKJOLE: Kjolevalget til Øyunn Krogh fikk oppmerksomhet på premierefesten til NRKs «24-stjerners julekalender». Video: Rød Løper. Vis mer

- Vi har fått inn et par klager på dette som går på at dette fortsatt er sårt for mange og ikke bør vitses med, sier prosjektredaktør for julekalenderen, Mirja Minjares, overfor Dagbladet, og legger til:

- Vi er lei oss for å ha fornærmet folk med denne bemerkningen, det var ikke vår intensjon. Vi reagerte ikke på det underveis, da det pekte på en tragedie som skjedde for så lenge siden.

Videre forteller hun at de likevel forstår at saken blir oppfattet annerledes av andre, og at de beklager at de ikke forsto dybden av traumet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer