Dronning Elizabeths begravelse:

NRK bekrefter: Brøt reglene

- Disse reglene er fra en forgangen tid.

BRØT REGLENE: NRK var fullstendig klar over at de brøt reglene under dronning Elizabeths begravelse. Foto: Martin Meissner / AP Photo / NTB
BRØT REGLENE: NRK var fullstendig klar over at de brøt reglene under dronning Elizabeths begravelse. Foto: Martin Meissner / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert

Milliarder av mennesker fulgte tett med da dronning Elizabeth skulle gravlegges mandag 19. september.

Kong Charles (73) var vel og merke tydelig berørt da tusener sang med i «God save the King» under begravelsen. Men da dette ble synlig hos NRK, brøt de med vilje svært omfattende regler fra det britiske kongehuset og BBC.

Det skriver Journalisten.

ET SISTE FARVEL: Kisten til dronning Elizabeth II senkes i St. Georgs kapell ved Windsor-slottet. Video: Reuters. Vis mer

- Ja, vi synes dette var fryktelig detaljert. Vi gjør selvstendige, etiske vurderinger. Vi hadde videoklipp av kong Charles, da han viste følelser. Vi valgte å publisere dem, fordi vi mente det var riktig, sier programredaktør Espen Olsen Langfeldt i NRK til Journalisten.

Det var nemlig ingen fra kongefamilien som skulle være synlige i emosjonelt berørt tilstand, og dermed brøt NRK med forutsetningene fra både kongehuset og BBC.

- Disse reglene er fra en forgangen tid. De er gammeldagse. NRK må gjøre sine egne vurderinger av bildene opp mot en moderne medievirkelighet, sier NRK-redaktøren.

- USIKRE: Prins William og prinsesse Kate var på plass til dronning Elizabeths begravelse i Westminster Abbey mandag 19. september. Men det var én ting de skal ha vært usikre på i forkant. Reporter/video: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

Erik Skarrud, sekretær fra Kringkastingsrådet, tar imot og behandler klager hos NRK.

Overfor Dagbladet bekrefter han at de har fått inn klager etter dekninga av begravelsen.

- Så vidt jeg kan se er det tre klager på dekningen av dødsfallet til dronning Elizabeth. De tre mener dekningen er for massiv, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer