Vivi Næss:

NRK-profil er død

Vivi Næss ble 70 år gammel.

RADIOPROFIL: Vivi Næss er død etter å ha vært kreftsyk. Foto: Privat
RADIOPROFIL: Vivi Næss er død etter å ha vært kreftsyk. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRK-profil Vivi Næss er død, hun ble 70 år gammel. Næss sovnet inn den 11. januar etter å ha vært rammet av kreft.

Dødsfallet bekreftes av familien overfor Dagbladet.

Næss jobbet i NRK i ei årrekke, og ledet blant annet «Humorcompagniet» på NRK P1.

Ifølge familien elsket Næss jobben sin i NRK og var en som virkelig brant for yrket.

NRK kan også bekrefte Næss sin bortgang.

«Det er veldig trist at Vivi er gått bort. Hun jobbet med radiounderholdning i mange år, og var veldig engasjert i faget. Hun var en godt likt medarbeider som viste stor omsorg for sine kolleger og alle hun jobbet sammen med».

MISTET FAREN: Maymona Mohamed måte forlate Farmen i uke fem grunnet et dødsfall i familien. Video: Rød Løper / Dagbladet TV. Reporter: Bjørn Ekker. Vis mer

Før Næss ble humorsjef i NRK jobbet hun som reporter og produsent i flere radioprogrammer, blant andre «Reiseradioen» og «Nitimen». Hver dag sørget humorsjefen for at Norge ble tatt på kornet med det humoristiske glimtet hun hadde i øyet.

Komiker Espen Beranek Holm (62) er av dem som vil savne Næss.

- Hun var et utrolig varmt og inkluderende menneske. Hun var fryktelig munter og morsom, så at hun drev med humor var ikke så rart. Hun var en humørspreder i seg selv. Det er veldig trist at hun er borte, sier Beranek Holm til Dagbladet.

En annen god kollega av Næss var radioprogramleder Finn Bjelke (63). Han forteller til Dagbladet at savnet etter Næss vil bli stort.

- Vivi var damen med det store hjertet og en klokkertro på det gode i alle mennesker. Hun var nysgjerrig, tolerant, tålmodig, glad og empatisk med alle oss som jobbet for - og med henne. «Reiseradio» festene hennes var legendariske. Hun var «mor» i «20 Spørsmål» og hadde alltid tid til oss alle - samme hvor bagatellmessige utfordringene våre var. Vivi passet best inn i «old school» NRK. Hun var språksikker, dannet og hadde liten munn og store ører, forteller Bjelke til Dagbladet, og legger til:

- Hun vil bli savnet av alle som møtte henne og publikum har mistet én som med mild hånd kvalitetssikret det som kom ut på eteren. Jeg er glad for å kunne si at Vivi var den beste kollega jeg kunne hatt og aller viktigst: en god venn. Jeg vil savne samtalene våre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer