TOK TAK I LIVET SITT: Abubakar Hussain er kjent fra flere TV-programmer, og i april delte han sin historie om hjertesvikten som holdt på å ende livet hans. Foto: Jan T. Espedal
 
 
TOK TAK I LIVET SITT: Abubakar Hussain er kjent fra flere TV-programmer, og i april delte han sin historie om hjertesvikten som holdt på å ende livet hans. Foto: Jan T. Espedal    Vis mer

Abubakar «Abu» Hussain:

NRK-profilen har gått ned 55 kilo etter hjertesvikt: - Nå klarer jeg å knyte skoene uten at magen er i veien

Abubakar Hussain holdt på å dø på grunn av dårlig livsstil. 

(Dagbladet): I fjor fikk NRK-profil Abubakar «Abu» Hussain (29) hjertesvikt på grunn av en livsstil med usunn mat, røyking og mye festing.

Natt til 1. juledag ble han sendt til intensiven på A-hus og holdt på å dø. Tiden etter måtte han tilbringe på Landaasen rehabiliteringssenter.

I dag deler han på sin Facebook-profil at han har gått ned hele 55 kilo.

«Etter et år med depresjoner, hjertesvikt, null energi, null motivasjon og nedturer så ser det endelig lyst ut. Jeg er ikke ferdig ennå. Neinei. Dette er en lang prosess. På bildet til venstre veide jeg 200kg. 55kg borte», er noe av det han skriver til et bilde som viser ham både før og nå.

Overfor Dagbladet forteller komikeren at han ble overrasket da han i dag sjekket vekta for første gang på lenge.

- Jeg gjør ikke annet enn å trene. De siste to månedene har jeg trent masse uten å følge noen spesiell diett, men jeg sjekker egentlig aldri vekta, sier han.

- Forandrer meg hele tiden

29-åringen sier at det var hjertesvikten, flere måneder med legehjelp og rehabilitering som har hjulpet ham til å forstå alvoret i helsesituasjonen.

Han har også fått god hjelp av kameraten Mayoo Indiran, kjent fra årets sesong av «Paradise Hotel».

- Nå merker jeg stor forskjell. Jeg orker mer, går langt uten å bli like sliten, jeg klarer å knyte skoene uten at magen er i veien og jeg merker at klærne er blitt for store. Motivasjonen er at jeg ser at jeg forandrer meg hele tiden, sier han til Dagbladet.

Hussain forklarer at han er godt fornøyd med forandringen, men at han ikke skal slutte å trene av den grunn.

- Jeg planlegger ikke akkurat å gå Birkebeinerrennet, men jeg håper å føle at jeg har en idealvekt rundt mars/april neste år. Også håper jeg å ha «sommerkroppen» i 2018, hehe, sier 29-åringen.

Ble tobarnsfar

I sommer ble TV-profilen pappa for andre gang, da han og kona Samia kunne ønske dattera Edina Jamila Hussain velkommen til verden. De har også dattera Ermina, som de fikk i 2014.

Hussain ble kjent da han i 2013 fikk sitt eget program på NRK P3s nett-TV. Han ble oppdaget av kanalen etter at han starta hashtaggen #hvisjegvarhvit på Twitter og skrev kronikk om det i Dagbladet.

Siden har han ledet flere programmer i NRK-regi, blant annet «Adventslekene» i 2014. Tidligere i år deltok han også i realitykonkurransen «Kongen på haugen» på TV3.