Sophie Elise Isachsen og Fetisha Williams:

NRK: - Uproblematisk

Influenserne og statskanalen svarer etter kritikkstormen.

VENNINNEPRAT: Sophie Elise Isachsen og influenservenninna fikk overlegen til å reagere etter kondomprat. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
VENNINNEPRAT: Sophie Elise Isachsen og influenservenninna fikk overlegen til å reagere etter kondomprat. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert

På torsdager spisser tusenvis av unge folk ørene når influenservenninnene Sophie Elise Isachsen (27) og Fetisha Williams (28) tar opp ulike temaer i podkasten «Sophie og Fetisha».

Under en episode diskuterer kvinnene kondomer, og er tilsynelatende ikke store fans av prevensjonsmidlene. Blant annet blir kondomer beskrevet som «fette nørd».

Det fikk overlege ved gynekologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus (OUS) Guri Bårdstu Majak til å reagere.

KRYPTISK: Influenser Sophie Elise Isachsen er «definitivt ikke singel» - det forteller hun på magasinet Subjekt sin fest 13. desember. Reporter: Anita Kristiansen/Dagbladet Vis mer

Svarer

- Å drive med «prevensjons-shaming» når det er økende aborttall og kraftig økning av kjønnssykdommer blir helt feil. Selv om dette muligens er ment å være humor, bør de være mer bevisst på hvor mange de påvirker, har Majak tidligere uttalt til TV 2.

Til Dagbladet forteller Williams at dette «åpenbart» er tull fra deres side.

- Hun er jo «nørd». Åpenbart sitter vi og tuller på jenterommet. Jeg tror ikke noen har hørt den episoden og tenkt nå skal jeg kaste alle kondomene, sier Williams.

Når hun får spørsmål om sin holdning til kondomer, mener hun at alle må passe på seg selv.

- Hvem bryr seg? Pass på deg selv, men hvis du ikke har en fast partner, selvfølgelig bruk kondom.

28-åringen understreker at hun selv har fast partner og velger å ha p-stav.

PODCAST: Sophie Elise Isachsen (27) og venninnen Fetisha Williams (28) kommer nå med podcast på NRK. Bilder med tillatelse fra NRK. Vis mer

Til Dagbladet forteller Isachsen at hun også synes kritikken er teit.

- Vi har en podkast der vi sitter og kødder. Jeg vil ikke dra feministkortet, men det er så reelt, for med engang vi sier noe som vi mener er humor så blir det sett på som alvorlig, og det er det ikke. Vi snakker om at vi ikke bruker kondom med kjærestene våre, sier influenseren og legger til:

- Det er ikke sånn at man kaster alle kondomene sine fordi man hører på vår podkast. Jeg driter i hva alle andre gjør så lenge de står inne for de valgene de tar, avslutter Isachsen.

GIKK FEIL: Influenser Sophie Elise Isachsen var på plass på den røde løperen før åpningen av Petter Stordalens nye hotell, Sommerro, på Solli plass. Der delte hun sin verste hotellhistorie. Video: Luna Lea. Vis mer

- Uproblematisk

Redaksjonssjef i underholdningsavdelingen i NRK, Rune Lind, trekker fram, som jentene selv, at det i denne saken er snakk om parforhold.

- Sophie og Fetisha snakker om prevensjon i faste forhold, det er en viktig opplysning som nok her ikke har kommet så godt nok fram; at det faktisk er kondombruk i faste forhold det er snakk om. Dette er en podkast der to unge kvinner snakker om sine liv, og de har selvsagt lov å snakke om sex og prevensjon. Hvis våre folk sier på lufta at de har sex med en fast partner og ikke liker å bruke kondom når de gjør det, så er det selvsagt helt uproblematisk for NRK. Verden hadde fort blitt tom for folk hvis alle i faste forhold brukte kondom, uttaler han overfor Dagbladet.

I sin kronikk om temaet skriver blant annet gynekolog Majak at det er folk uten noen form for medisinsk bakgrunn som snakker om noe så individuelt som prevensjon - noe hun skriver man bør være forsiktig med.

Redaksjonssjefen på sin side mener at man skal ha lov til å snakke om sex og samliv, uten å ha medisinsk bakgrunn.

DELER: Vi tok en prat med influenser Sophie Elise under feiringen av Petter Stordalen sitt nyåpnede hotell Sommerro. Vis mer

- Vi forholder oss rolige. Og så blir det mer om kondomer i neste episode, der Sophie og Fetisha selv svarer på kritikken, og den episoden kommer i morgen, onsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer