Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

NRKs Knut Olsen (57) er død

Døde etter kort tids sykeleie.

(Dagbladet): NRKs Knut Olsen (57) døde i dag, melder NRK på sine nettsider.

Knut Olsen har vært programleder og reporter for NRK i 26 år.

De siste åra har han vært programleder i Dagsrevyen. Ifølge NRK døde han etter kort tids sykeleie. Olsen etterlater seg kone og fem barn.

Send inn dine kondolanser her.

- Et strålende menneske - Dette er forferdelig trist, og det er et stort tomrom her nå. Knut var en av de beste vi hadde, sier NRKs nyhetsredaktør Stein Bjøntegaard til Dagbladet.

- Han var både kreativ og kunnskapsrik. Knut Olsen en av de beste reportasjejournalistene våre og banebrytende på det å lage nyhetsreportasjer på TV; han var en høyt ansett programleder for debattprogrammer og han var en av våre mest troverdige og mest brukte ansikter utad. I tillegg - og dette vil jeg du skal skrive - var han et strålende menneske. Jeg har jobbet tett med ham i 15-20 år, og nå er det plutselig helt tomt, sier Bjørntegaard.

Knut Olsen har vært sykmeldt siden oktober. Meldingen om dødsfallet skal ha nådd NRK i 15-tiden i dag.

- Internt har vi ikke rukket annet enn å gå rundt og snakke med folk, og snakke med hverandre. Vi er på en måte alle i samme båt her, I morgen tidlig vil vi arrangere en minnestund i nyhetsavdelinga, der det blir minneord og noe musikk. Dette for å samle tankene våre om Knut, og bearbeide sorgen vi føler, sier Stein Bjøntegaard.

Preget - Dette er en tragisk nyhet for oss alle, og det føles ganske uvirkelig at en så vital, energisk og viljesterk journalist og kollega som Knut blir syk og dør, sier programdirektør i NRK, Per Arne Kalbakk, til Dagbladet.

- Alle i nyhetsavdelingen og spesielt de nærmeste kollegaene i Dagsrevyen er sterkt preget av nyheten, sier han videre.

- Trist melding i dag: Vår gode kollega Knut Olsen er død etter kort tids sykeleie. Ord blir fattige, skriver NRKs tidligere nyhetssjef, nå USA-korrespodent Jon Gelius på Twitter.

«Få om noen i norsk fjernsyn utfordret debattkonseptet på fjernsyn mer enn Knut Olsen, og få har gjennomført så mange direktesendte debatter som nettopp ham,» heter det i en nekrolog på NRKs nettsider.

Prisbelønnet Olsen jobbet i «Redaksjon 21» fra 1999 til 2002. I 2008 ble han programleder i Dagsrevyen, der han har ledet over 1000 direktesendinger - mange av dem sammen med sin faste makker Nina Owing.

Hans journalistiske karriere startet i 1980, den gang i Nordlands Framtid. Deretter fulgte to år på medielinja på Høgskulen i Volda, hvorpå hans NRK-karriere begynte i NRKs lokalsendinger i 1983 - først i Østfold, deretter i Østlandssendingen. Olsen var også innom «Her og Nå» på NRK P2.

I 1997 fikk Olsen Gullruten for sin reportasje fra krigen i Bosnia, og han var senere nominert i kategorien «Beste programleder». Han var også broren til den nye sentralbanksjefen Øystein Olsen.

- Nå tenker vi først og fremst på Knuts kone og hans fem barn i en trist stund som dette, sier Per Arne Kalbakk.

ANERKJENT: I 1997 fikk Olsen Gullruten for sin reportasje fra krigen i Bosnia, og han var senere nominert i kategorien «Beste programleder».
ANERKJENT: I 1997 fikk Olsen Gullruten for sin reportasje fra krigen i Bosnia, og han var senere nominert i kategorien «Beste programleder». Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media