Prins Charles:

Ny bok hevder prins Charles ble presset til å gifte seg med prinsesse Diana

- Han gråt kvelden før bryllupet. 

IKONISK: Dette bildet ble ikonisk etter bryllupet mellom Charles og Diana i 1981. Nå hevder Sally Bedell Smith at det hele var et spill for galleriet. Foto: NTB scanpix 
IKONISK: Dette bildet ble ikonisk etter bryllupet mellom Charles og Diana i 1981. Nå hevder Sally Bedell Smith at det hele var et spill for galleriet. Foto: NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er mange som er nysgjerrige på hvordan kongelige lever bak den offisielle og korrekte fasaden sin.

Nå deler den amerikanske historikeren og forfatteren Sally Bedell Smith flere hemmeligheter om prins Charles av England i boka «Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life».

En av «de store hemmelighetene» som blir avslørt av den tidligere Time- og New York Times-journalisten, omhandler prinsens giftermål med prinsesse Diana.

Boka hevder nemlig at Charles følte seg presset til å gifte seg med Diana Spencer, og at han fortsatt var forelsket i sin tidligere kjæreste og elskerinne, Camilla Parker Bowles. Han skal også ha grått over deres tapte kjærlighet kvelden før bryllupet, skriver People.

Skal ha følt seg truet av faren

Ifølge People og Daily Mail mottok prins Charles et brev fra sin far, prins Philip (95), etter at pressen hadde begynt å spekulere i at han og Diana Spencer hadde tilbrakt to netter sammen før de engang var forlovet.

Diana nektet for at dette stemte, men i brevet sitt til sønnen skrev prins Philip likevel at Dianas rykte stod på spill - og at prins Charles var nødt til å fatte en beslutning om forholdet deres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer