Weinstein-skandalen

Ny Hollywood-topp anklages. 38 kvinner til angrep mot regissør

Den Oscar-nominerte regissøren skal ha forgrepet seg på nærmere 40 kvinner.

ANKLAGES: 38 kvinner har i en stor LA Times-avsløring anklaget Hollywood-regissør James Toback for seksuell trakassering. Selv nekter han for anklagene. Foto: NTB scanpix
ANKLAGES: 38 kvinner har i en stor LA Times-avsløring anklaget Hollywood-regissør James Toback for seksuell trakassering. Selv nekter han for anklagene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): De siste ukene har effekten av Harvey Weinstein-skandalen virkelig spredt seg, både i Hollywood og ellers i verden. Emneknaggen #metoo har fått millioner til å engasjere seg i kampen mot seksuell trakassering, overgrep og voldtekt, og i sosiale og tradisjonelle medier har flere de siste ukene stått fram med sine historier.

Da New York Times avslørte at Weinstein skal ha forgrepet seg på flere titalls kvinner i løpet av over 30 år, hadde de pratet med flere kilder om saken.

Nå har The Los Angeles Times gjort det samme, bare mot regissør James Toback (72).

Til avisa snakker 38 kvinner om flere episoder der den Oscar-nominerte regissøren skal ha drevet med seksuell trakassering. Selv nekter Hollywood-veteranen, som står bak filmer som «Bugsy» og «The Gambler», for at det ligger sannhet i påstandene.

Blånekter

Flere av kvinnene som anklager Toback hevder at han oppsøkte dem på gata i New York, der han kom med lovnader om berømmelse og filmroller. Da damene seinere ble innkalt til møter med regissøren, skal han ha stilt upassende spørsmål. Ved enkelte anledninger skal han angivelig ha onanert foran kvinnene eller jokket på dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer