Kronprinsesse Mary:

Ny jobb!

Kronprinsesse Mary av Danmark får ærefullt oppdrag.

NY ROLLE: Kronprinsesse Mary er elsket av danskene, og gjør sitt for å være ansvarlig i rollen som landets kommende dronning. Hennes siste prosjekt er av den rørende sorten. Her er hun fotografert med dronning Margrethe og prins Henrik. Foto: NTB Scanpix
NY ROLLE: Kronprinsesse Mary er elsket av danskene, og gjør sitt for å være ansvarlig i rollen som landets kommende dronning. Hennes siste prosjekt er av den rørende sorten. Her er hun fotografert med dronning Margrethe og prins Henrik. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 13. februar 2018 døde prins Henrik av Danmark, dronning Margrethes (80) ektemann gjennom 51 år og far til de to barna de fikk sammen. Han var de siste åra av livet sitt syk, og da helsen begynte å skrante mer og mer mot slutten, begynte det danske kongehuset å forberede seg på at kongelig dødsfall kunne bli reelt.

Nå har det gått over to år, men de kongelige har vært åpne om at sorgen på ingen måte har lagt seg helt ennå. Prins Henrik vekker dessuten til stadighet oppmerksomhet i hjemlandet, om det så er på grunn av kunstsamlingen hans eller ettermælet.

Denne gangen er det sistnevnte faktor som får spalteplass i de danske tabloidene. Denne uka ble det nemlig kjent at kronprinsesse Mary (48) overtar etter sin avdøde svigerfar - i en rolle som var veldig viktig for ham mens han levde.

En hyllest

I en pressemelding til danske TV 2 opplyses det om at kronprinsesse Mary nå blir president for den danske avdelingen av Verdens naturfond, bedre kjent som WWF. Det skriver selskapet selv i en pressemelding mandag.

Rollen i seg selv er nok spennende for kronprinsessen, men det er den historiske familiebetydningen som får flere til å sperre opp øynene. Det var nemlig prins Henrik som hadde presidentskapet før henne, fra 1972 til han døde for to år siden. Det var også ham som fikk grunnlagt WWFs danske avdeling i sin tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer