«Skal vi danse»:

Ny sjokkexit

Skihopper Maren Lundby trekker seg fra dansekonkurransen, og blir dermed den tredje deltakeren i årets utgave.

TREKKER SEG: Skihopper Maren Lundby fikk beskjed om at hun ikke lenger kunne danse etter overbelastning i føttene. Video: Sofie Losen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FORNEBU (Dagbladet): Allerede i andre program av høstens «Skal vi danse» måtte en deltaker trekke seg. Da kom Iselin Guttormsen (34) ut på parketten med krykker, og fortalte gråtkvalt at hun ikke kunne være med lenger på grunn av et brudd i foten.

For to uker siden var det influenser Anniken Jørgensen som brått forlot dansekonkurransen, da hun hadde pådratt seg lungebetennelse.

I kveld kom den tredje sjokkexiten fra parketten, og denne gangen er det skihopper Maren Lundby (27) som må legge danseskoa på hylla. Også hun ankom parketten med krykker lørdag kveld.

EMOSJONELT: Det ble emosjonelt under Maren Lundbys (27) dans i TV2s program Skal vi danse lørdag. Bilder med tillatelse fra TV2 Vis mer

Tilbake til hverdagen

- Jeg er blitt nødt til å trekke meg på grunn av en overbelastning i føttene. Jeg har slitt med dette siden vi danset jive for to-tre uker siden, og klarte meg forrige uke da vi danset uten sko.

- Jeg har skjønt at noe har vært galt, og sjekket det ut mer denne uka. De siste ti ukene har jeg stor sett bare danset på tærne, noe som er veldig motsatt av hva jeg gjør til vanlig. En ganske normal reaksjon på en stor og uvant belastning, sier Lundby.

Videre forklarer hun at hun har blitt anbefalt å ikke danse mer, slik at hun får avlastet føttene og dermed unngår alvorlige skader.

- Jeg kommer til å huske det for alltid, og jeg tror jeg har fått meg venner for livet. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg ble med, og jeg kommer med fulladede batterier tilbake til min normale hopphverdag.

Lundy er med det den tredje deltakeren som trekker seg i årets sesong, som er det høyeste antallet i «Skal vi danse»s historie. Tidligere var «rekorden» to deltakere, da Sophie Elise Isachsen (26) og Aune Sand (55) trakk seg da de var med i 2018.

LAGER HISTORIE: Joakim Kleven og Benjamin Jayakoddy ble den første «Skal vi danse» paret bestående av to menn. Video: Steffen Pettersen. Vis mer

Hylles

TV 2s programredaktør, Kathrine Haldorsen, sier at kveldens sending vil gå som planlagt, og at ingen andre deltakere må forlate konkurransen i kveld.

Det vil bli gjennomført en danseduell som normalt. Deltakeren som får færreste stemmer går inn i neste ukes sending med tre minuspoeng.

Det ble Magnus Moan.

Haldorsen forteller at det er svært trist at skihopperen måtte trekke seg, spesielt etter hun forrige uke rørte «alle» da hun danset om OL-avgjørelsen.

- At Maren nå må trekke seg er utrolig trist av så mange ulike grunner. Hun har satt dagsorden med sin avgjørelse om å droppe OL. Hennes budskap står det utrolig stor respekt av og er et sterkt signal inn i toppidrettsverdenen, spesielt blant aktive jenter. Maren har også tidligere kjempet på flere fronter og stått opp for både seg selv og ikke minst mange andre, sier Haldorsen, og legger til:

UPOPULÆRT STUNT: Dennis Vareide, som for tiden er med i «Skal vi danse», er opprinnelig kjent fra YouTube. Og et av stuntene han har gjort for YouTube-kanalen førte til at han ble kastet ut fra IKEA: Reporter: Celina Morken Video/klipp: Steffen Pettersen Vis mer

-Hun er ei av de tøffeste jentene som finnes, men å skulle fortsette i «Skal vi danse» slik situasjonen er nå er selvsagt helt uaktuelt. Vi ønsker å takke Maren for en fantastisk innsats og så fortsetter vi å heie på henne både på og utenfor parketten.

Temaet for kveldens sending er «eventyr», og det er også duket for årets første gruppedans. Der skal jentene danse mot guttene, men på grunn av Lundbys forfall blir det bare Siri Avlesen-Østli (37) og Royane Harkati (28) som danser mot Simon Nitsche (29), Magnus Moan (38) og Øyvind «Vinni» Sauvik (45).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer