Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Märtha Louise:

Ny tittelblemme for Märtha Louise

Brøt kongehusets egne retningslinjer for tittelbruk - igjen.

BRUKER TITTELEN: Märtha Louise bruker sin prinsessetittel i en kommersiell sending hos Sionearth på YouTube. Video: Sionearth via YouTube Vis mer

I skrivende stund er meditasjonsarrangementet Mayday, i regi av den alternative organisasjonen Sion Earth, i full gang med livesending. Målet er å lage «verdens største meditasjons- og bønnearrangement», og er opprettet i forbindelse med coronakrisa, ifølge deres egen beskrivelse.

I går skrev Dagbladet at organisasjonen brukte Märtha Louises prinsessetittel i strid mot kongehusets retningslinjer i promoteringen av arrangementet. Nå har det skjedd igjen.

Om lag en halvtime inn i live-sendingen på blant annet YouTube dukker prinsesse Märtha Louise opp - noe hun etter planen skulle.

Det er derimot måten hun introduserer seg på som fanger oppmerksomheten.

- Hei alle sammen, jeg er prinsesse Märtha Louise, starter hun med å si under live-sendingen.

IGJEN: I livesendingen på YouTube tituleres Märtha Louise som prinsesse av Norge samtidig som hun introduserer seg selv som prinsesse Märtha Louise. Foto: Skjermdump
IGJEN: I livesendingen på YouTube tituleres Märtha Louise som prinsesse av Norge samtidig som hun introduserer seg selv som prinsesse Märtha Louise. Foto: Skjermdump Vis mer

Innrømmet glipp

Dette kommer bare en dag etter at Dagbladet omtalte at Märtha Louise ble titulert som «prinsesse av Norge» på arrangementets nettsider. Også i en video lagt ut på arrangementets Instagram-sider, ble hun titulert som prinsesse.

Dette til tross for at kongehuset og Märtha Louise i august i fjor kom til en felles beslutning om bruken av prinsessetittelen.

Det skapte nemlig kontrovers at 48-åringen brukte tittelen i forbindelse med markedsføringen av den mye omtalte foredragsturneen hun hadde med kjæresten Durek Verrett i mai i fjor.

FJERNET: Da Märtha Louise og hennes rådgiver gjennom Dagbladet ble gjort oppmerksom på at arrangementet brukte prinsessetittelen, ble det fjernet. Foto: Skjermdump/Sion Earth
FJERNET: Da Märtha Louise og hennes rådgiver gjennom Dagbladet ble gjort oppmerksom på at arrangementet brukte prinsessetittelen, ble det fjernet. Foto: Skjermdump/Sion Earth Vis mer

- Tok seg friheter

Om at Märtha Louise ble titulert som prinsesse på arrangementet sa prinsessas rådgiver, Carina Scheele Carlsen, følgende til Dagbladet tidligere denne uka:

- Det er nok organisasjonen som har tatt seg friheter. Vi jobber med saken.

Slottets kommunikasjonssjef, Guri Varpe, sa på sin side til Dagbladet at Märtha Louise ikke representerer kongehuset i forbindelse med arrangementet.

Onsdag var imidlertid tittelen fjernet fra nettsidene til Sion Earth, mens den opprinnelige videoen fortsatt ligger på Instagram-kontoen deres.

MÄRTHA OG SJAMANEN: Etter å ha introdusert hva kvelden skal inneholde, ba prinsesse Märtha Louise pressen om å forlate lokalet i Tromsø. Video: Eric Kama Steinberg / Steinberg Mediaproduksjon Vis mer

Og torsdag kveld er altså tittelen brukt igjen, under selve arrangementet, både i teksten i videoen og av Märtha Louise i hennes egen uttalelse.

Dagbladet har vært i kontakt med Guri Varpe som henviser til Carina Scheele. Sistnevnte har hittil ikke besvart Dagbladets henvendelser om torsdag kvelds glipp.

Debatt

I forbindelse med debatten rundt tittelen i fjor, skrev avisa Fædrelandsvennen på lederplass at prinsessen burde si fra seg tittelen.

Politisk redaktør Vidar Udjus sa til Dagbladet tidligere denne uka at Märtha Louise selv burde bidra til å beholde skillet som hun og Slottet ble enige om i fjor.

- Én ting er om hun ikke selv har bidratt til å omtales som prinsesse her, men jeg synes hun selv burde tatt initiativ - og sagt fra til arrangøren at det ikke er den norske prinsessen på vegne av det norske kongehus som deltar, men privatpersonen Märtha Louise, sa han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!