SLO REKORD: Med sine 90 millioner følgere på Twitter er Katy Perry den mest fulgte kontoen på mirkobloggtjenesten. Det er hele seks millioner flere følgere enn Justin Bieber, som også har hatt rekorden. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP,  NTB scanpix
SLO REKORD: Med sine 90 millioner følgere på Twitter er Katy Perry den mest fulgte kontoen på mirkobloggtjenesten. Det er hele seks millioner flere følgere enn Justin Bieber, som også har hatt rekorden. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP,  NTB scanpixVis mer

Ny Twitter-rekord - millioner foran Bieber

Nå er hun verdens mest fulgte. 

(Dagbladet): Twitter er et av de mest populære nettsamfunnene der ute. På mikrobloggtjenesten kan man sende ut beskjeder til venner og familie, eller i kjendisenes tilfelle: fans.

Det er en kjent sak at verdens største artister og skuespillere har millioner av følgere på nettsamfunnet. Ingen har imidlertid hatt flere enn det en viss amerikansk sangerinne nå har klart å samle opp.

Katy Perry er nå verdens mest fulgte Twitter-konto.

- Dette er fett

90 millioner er det magiske tallet som er ansvarlig for den nye rekorden. Det er antall følgere «Dark Horse»-sangeren nå kan smykke seg med, skriver Ekstrabladet.

Det er hele seks millioner mer enn hva Justin Bieber har, som tidligere har hatt rekorden. Han har for øyeblikket litt i underkant av 84 millioner følgere.

Perry har vært den mest fulgte på Twitter en god stund, men 90 millioner er altså rekord for det sosiale mediet. Da faktumet ble klart, feiret Twitter med å gratulere Perry.

- Dæven, dette er fett, skrev hun da som svar, etterfulgt av en emoji med solbriller.

Tredjeplassen går til Taylor Swift, etterfulgt av den amerikanske presidenten Barack Obama på en fjerdeplass. Twitter selv har 55,5 millioner følgere på Twitter.

Flere rekorder

For et års tida sia fikk verden hilse på Caitlyn Jenner, Bruce Jenners nye identitet etter å ha skiftet kjønn.

Foruten å vise fram sitt nye jeg på forsida av Vanity Fair, lagde Jenner seg også en konto på Twitter. Kontoen slo rekorden om å få en million følgere raskest mulig.

Barack Obama var tidligere innehaver an rekorden, men måtte se seg slått av den millionen følgere Jenner fikk på knappe fire timer.

Under Oscar-utdelinga i 2014 klarte Ellen DeGeneres også å slå en rekord på Twitter. Selfien hun la ut sammen med stjerner som Jared Leto, Jennifer Lawrence og Brad Pitt ble tidenes mest delte bilde på nettsida. I skrivende stund er det delt videre over 3,3 millioner ganger.

Under den avgjørende NBA-finalen i 2010 satte mikrobloggtjenesten enda en rekord.

Da Los Angeles Lakers seiret i den sjuende og siste kampen i finaleserien mot Boston Celtics ble det nemlig postet hele 3085 meldinger i sekundet.

Den forrige rekorden var da Japan slo Kamerun 1-0-seier en VM-kamp samme år. Da ble det postet 2940 meldinger per sekund det første halve minuttet etter scoringen.