Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Michael Jackson:

Ny video avslører detaljer om Michael Jacksons dødsfall

Hør den dramatiske samtalen i videoen øverst i saken.

HAN PUSTER IKKE: Det var livvakta til Michael Jackson som ringte 911 da popstjerna ikke reagerte på kompresjoner den 25. juni 2009. Michael Jackson ble funnet livløs i senga si, og for første gang er lydopptaket av nødsamtalen offentliggjort. Dette er en del av CNNs program «How it Really Happened». Video: CNN Vis... Vis mer

(Dagbladet): Den 26. juni 2009 ble det kjent at Michael Jackson hadde gått bort.

Jackson ble funnet kollapset på sitt eget soverom, før han ble hastet til UCLA-sykehuset i Los Angeles. Der ble pop-legenden erklært død, 50 år gammel.

Det var Jacksons livvakt, Alberto Alvarez, som ringte ambulansen den kvelden.

I en helt fersk video, som først ble vist på CNN, kommer det fram nye detaljer om dødsfallet som skapte mange spekulasjoner om hvordan pop-legenden døde.

I klippet hører man en samtale mellom Alvarez og nødetaten hvor operatøren spør om det var noen tilstede som kunne se hva som skjedde.

Alvarez svarer med at popstjernens egen lege er i rommet, men svarer ikke på om det var noen tilstede under hendelsen.

Operatøren: «Er det noen som så hva som skjedde?»

Alvarez spør legen: «Så du hva som skjedde?»

Legen: «Få noen til å komme nå!»

  • Hør den dramatiske samtalen i videoen øverst i saken.

Musikk og skandaler

I år er det åtte år siden «kongen av pop» døde. Michael Jackson huskes for sine utallige hits og mange skandaler.

Og til tross for siktelser for overgrep av mindreårige barn og
påstander om at Jackson skal ha hatt over 80 barnepornografiske filmer og bilder hjemme, mener ekspert på populærkultur, Per Sundnes, i et tidligere intervju med Dagbladet at popkongens kunstneriske prestasjoner er viktigere enn skandalene

- Skandalene er helt uinteressante. Musikken er hans testamente, og jeg tror folk flest har glemt alt dramaet rundt ham for lengst. Det har jeg i hvert fall, sa Sundnes til Dagbladet den gangen.

Popstjernen, som til og med ga ut musikk etter sin død, har blitt hyllet opp til flere ganger, og det er hans legendariske danseferdigheter og hans kjente «moon walk» som ofte går igjen til minne om den avdøde popkongen.

Til og med alpinstjerna Aksel Lund Svindal hyllet popstjernen med en dansevideo på sin egen blogg.

IMPONERER: Omer Bhatti er i sitt livs beste form. Sammen med kameraten David Amos har han laget en ny sommerlåt. Vi møter guttene på fritidsklubben der det hele startet. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
MOONWALK: Kongen av pop, Michael Jackson, var verdenskjent for sin moonwalk. Derfor marsjerte Ohio State Universitys korps så de dannet en enorm moonwalk, da de skulle hylle popstjerna. Video: Kris Atwater / Youtube Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media