Harvey Weinstein-skandalen:

Nye anklager mot Harvey Weinstein: - Han er stor og tjukk så jeg måtte bruke makt for å forsvare meg

«James Bond»-stjerna er foreløpig den siste som kommer med anklager mot filmprodusenten.

HEVDER SEG FORSØKT ANTASTET: «James Bond»-skuespilleren Léa Seydoux er den siste i rekken av Hollywood-skuespillere som angivelig skal ha blitt seksuelt trakassert av filmprodusenten Harvey Weinstein. Her under Paris Fashion Week hvor episoden skal ha funnet sted i 2012. Foto: NTB Scanpix.
HEVDER SEG FORSØKT ANTASTET: «James Bond»-skuespilleren Léa Seydoux er den siste i rekken av Hollywood-skuespillere som angivelig skal ha blitt seksuelt trakassert av filmprodusenten Harvey Weinstein. Her under Paris Fashion Week hvor episoden skal ha funnet sted i 2012. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste dagene har stadig flere av Hollywoods største stjerner stått fram med anklager om seksuell trakassering og overgrep av filmprodusenten Harvey Weinstein (65).

Denne gangen er det den franske «James Bond»-skuespilleren Léa Seydoux (32) som i et innlegg publisert i nettutgaven til The Guardian for første gang forteller hvordan hun angivelig skal ha blitt antastet av Hollywood-mogulen.

Skuespilleren forteller at hun slet med karrieren da hun møtte en av bransjens største filmprodusenter ansikt til ansikt under et moteshow i Paris. Det var her Weinstein ifølge skuespilleren ba om et møte på sitt hotell seinere samme kveld.

- Vi satt og snakket på sofaen da han plutselig bykset på meg og forsøkte å kysse meg, forteller «Skjønnheten og udyret»-skuespilleren.

- Han er stor og tjukk, så jeg måtte bruke krefter for å motstå ham, forteller hun, og hevder også at han forsøkte flere ganger.

- Svært dominant

Seydoux beskriver Weinstein som «svært dominant», og «uten kontroll».

Mens en talsmann for Weinsteins selskap skal ha uttalt til New Yorker at 65- åringen ofte sørget for at kvinnelige ansatte av ham var til stede for å betrygge kvinnelige klienter, skal dette angivelig ikke ha skjedd under møtet med Seydoux.

Saken fortsetter nedenfor.

Seydoux hevder han så skal ha insistert på å fortsette møtet over drinker på sitt hotellrom, hvorpå de angivelig skal ha blitt etterlatt av hans kvinnelige ansatte.

Seydoux hevder videre at hun ikke husker hvorvidt Weinstein lyktes med sitt kyss, eller hvordan han reagerte på hennes avvisning.

Weinstein har foreløpig ikke kommentert anklagene fra Léa Seydoux, men tirsdag kom hans representant med en offisiell uttalelse etter anklagene fra tre kvinner som hevder at Weinstein har voldtatt dem.

- Alle anklager om sex uten samtykke benektes av Mr. Weinstein. Weinstein vil klargjøre at det heller aldri har vært noen form for gjengjeldelser mot kvinner som har avvist hans tilnærmelser. Han vil ikke være tilgjengelig for ytterligere kommentarer, da han tar seg tid til å fokusere på sin familie, motta rådgivning og bygge opp igjen livet sitt, sa Sallie Hofmeister til The New Yorker.

Flere sjokk-avsøringer

Den siste avsløringen følger samme mønster som tidligere anklager mot Weinstein, og kommer frem i lyset dagen etter at både Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow sto frem med sine anklager mot Hollywood-produsenten. I tillegg annonserte også kona, Georgina Chapman, at hun nå forlater ektemannen som følge av hans angivelige oppførsel.

Paltrow var kun 22 år gammel da hennes sjokkerende møte med produsenten angiovelig skal ha funnet sted.

Den gang fikk Paltrow hovedrollen i Jane Austen-adapsjonen «Emma» - en film som kunne gjøre henne verdenskjent. Like før innspillingen startet, tilkalte Weinstein Paltrow til suiten sin på Peninsula Beverly Hills Hotel i Los Angeles for et møte.

- Jeg var et barn. Jeg hadde bundet meg til prosjektet. Jeg var forferdet, forteller hun, og står dermed offentlig fram med at hun er en av de mange som hevder å ha blitt seksuelt trakassert av mannen som senere hjalp henne med å vinne en Oscar for hennes rolle i filmen «Shakespeare in Love» fra 1999.

Paltrow forteller at hun straks forlot hotellrommet etter de påståtte tilnærmelsene, lamslått over at mannen hun så på som en mentor hadde gjort dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer