Harvey Weinstein-skandalen:

Nye anklager mot Harvey Weinstein: - Han er stor og tjukk så jeg måtte bruke makt for å forsvare meg

«James Bond»-stjerna er foreløpig den siste som kommer med anklager mot filmprodusenten.

HEVDER SEG FORSØKT ANTASTET: «James Bond»-skuespilleren Léa Seydoux er den siste i rekken av Hollywood-skuespillere som angivelig skal ha blitt seksuelt trakassert av filmprodusenten Harvey Weinstein. Her under Paris Fashion Week hvor episoden skal ha funnet sted i 2012. Foto: NTB Scanpix.
HEVDER SEG FORSØKT ANTASTET: «James Bond»-skuespilleren Léa Seydoux er den siste i rekken av Hollywood-skuespillere som angivelig skal ha blitt seksuelt trakassert av filmprodusenten Harvey Weinstein. Her under Paris Fashion Week hvor episoden skal ha funnet sted i 2012. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste dagene har stadig flere av Hollywoods største stjerner stått fram med anklager om seksuell trakassering og overgrep av filmprodusenten Harvey Weinstein (65).

Denne gangen er det den franske «James Bond»-skuespilleren Léa Seydoux (32) som i et innlegg publisert i nettutgaven til The Guardian for første gang forteller hvordan hun angivelig skal ha blitt antastet av Hollywood-mogulen.

Skuespilleren forteller at hun slet med karrieren da hun møtte en av bransjens største filmprodusenter ansikt til ansikt under et moteshow i Paris. Det var her Weinstein ifølge skuespilleren ba om et møte på sitt hotell seinere samme kveld.

- Vi satt og snakket på sofaen da han plutselig bykset på meg og forsøkte å kysse meg, forteller «Skjønnheten og udyret»-skuespilleren.

- Han er stor og tjukk, så jeg måtte bruke krefter for å motstå ham, forteller hun, og hevder også at han forsøkte flere ganger.

- Svært dominant

Seydoux beskriver Weinstein som «svært dominant», og «uten kontroll».

Mens en talsmann for Weinsteins selskap skal ha uttalt til New Yorker at 65- åringen ofte sørget for at kvinnelige ansatte av ham var til stede for å betrygge kvinnelige klienter, skal dette angivelig ikke ha skjedd under møtet med Seydoux.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer