NYE ANKLAGER: Den Oscar-vinnende regissøren Roman Polanski anklages for seksuelle overgrep. Foto: AFP PHOTO / GUILLAUME SOUVANT
NYE ANKLAGER: Den Oscar-vinnende regissøren Roman Polanski anklages for seksuelle overgrep. Foto: AFP PHOTO / GUILLAUME SOUVANTVis mer

Nye anklager mot Polanski

Nok en kvinne anklager regissøren Roman Polanski for seksuelle overgrep. Det skal ha skjedd i 1973 i California da kvinnen var 16 år.

– Dagen etter det skjedde, fortalte jeg en venn at Polanski hadde gjort det mot meg, sa hun på et pressetreff onsdag.

– Årsaken til at jeg har holdt det for meg selv, er at jeg ikke ville at faren min skulle gjøre noe som gjorde at han havnet i fengsel for resten av livet, la hun til.

Kvinnen sto fram fordi det påståtte offeret for en voldtekt i 1977 nylig oppfordret myndighetene til å legge den over 40 år lange saken til side.

Polanski er tidligere beskyldt for å dopet ned og voldtatt en 13 år gammel jente i hjemmet til skuespiller Jack Nicholson i Los Angeles i 1977. Han innrømmet voldtekten og ble fengslet i 48 dager blant annet for å gjennomgå flere undersøkelser. Han ble løslatt, og like før straffeutmålingen i saken rømte han til Frankrike. Der har han oppholdt seg siden. Frankrike utleverer av prinsipp ikke egne statsborgere.

Totalt har tre kvinner anklaget den 83 år gamle regissøren for overgrep.

(NTB)