Rettssaken mot Bill Cosby

Nye avsløringer: Betalte 27 millioner til kvinnen han er tiltalt for å ha forgrepet seg mot

Betalte ut i forbindelse med et forlik i 2006.

PÅ VEI TIL RETTEN: Bill Cosby møtte mandag for retten under dag 1 av rettssaken mot ham. Der kom det fram at han betalte nesten 30 millioner kroner til kvinnen han er tiltalt for å ha forgrepet seg mot. Foto: Mark Makela / Getty Images / AFP
/ NTB scanpix
PÅ VEI TIL RETTEN: Bill Cosby møtte mandag for retten under dag 1 av rettssaken mot ham. Der kom det fram at han betalte nesten 30 millioner kroner til kvinnen han er tiltalt for å ha forgrepet seg mot. Foto: Mark Makela / Getty Images / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor sommer ble rettssaken mot Bill Cosby annullert etter at juryen i saken ikke klarte å komme til enighet, men nå gjør påtalemyndigheten et nytt forsøk.

Mandag startet rettssaken mot mannen som har blitt hyllet som «USAs far». På utsida av rettssalen ble en toppløsaktivist anholdt da hun forsøkte å nærme seg Cosby, men inne i rettssalen kom det også noen nye avsløringer.

Komikeren er tiltalt for å ha dopet ned og forgrepet seg på Andre Constand i 2004.

Inngikk forlik - betalte millionbeløp

I 2006 inngikk Cosby og Constand et forlik. Detaljene i forliket har så langt ikke vært kjent, og har vært en av de store, ubesvarte spørsmålene i saken.

Men under innledningen mandag avslørte aktoratet at Cosby betalte 3,4 millioner dollar, rundt 27 millioner kroner, til Constand i forbindelse med forliket, skriver nyhetsbyrået AP.

Summen var, fram til mandag, konfidensiell, og ble holdt borte fra den første rettssaken. Men før runde to i retten slo en dommer fast at både aktoratet og forsvaret kan omtale forliket.

Statsadvokat Kevin Steele dro fram forliket, og summen, i sitt innledningsforedrag, åpenbart med mål om å antyde at Cosby aldri hadde betalt en så høy sum til Constand om anklagene mot ham var falske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer