Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut
LYSLUGG: Donald Trump har ikke kuttet ned på selvbruningen, men sveisen har fått et nytt uttrykk. Flere mener nemlig at presidenten har bleket, eller latt være å farge, lokkene sine. Vis mer

Donald Trump:

Nye bilder skaper rykteflom

Presidenten har ennå til gode å kommentere forandringen.

Til høsten skal USAs 45. president stille til gjenvalg. Donald Trump har vært tydelig på at han gjerne vil sitte fire år til ved roret, og har allerede begynt valgkampen. Vinner han, vil det utvilsomt bety nok en periode fylt med skandaler og politiske intriger.

Lenge før han satt med makten i USA, var han kanskje best kjent som en nonchalant milliardær og realitystjerne. Det er heller ikke til å stikke under stol at hans gjenkjennelige utseende har vært gjenstand for debatt både før og etter at han flyttet til Det hvite hus.

Den solbrune, tidvis oransje, huden, og den karakteristiske sveisen, er blitt gjort narr av så mange ganger at det trolig preller av på ham.

DEN GANG DA: Donald Trump har hatt samme sveis i flere tiår, men fargen har endret seg de siste åra. Bare for ni år siden var den daværende realitystjerna mye mørkere på toppen. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Donald Trump har hatt samme sveis i flere tiår, men fargen har endret seg de siste åra. Bare for ni år siden var den daværende realitystjerna mye mørkere på toppen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rykteflom

Trump har selv uttalt flere ganger at han er fornøyd med seg selv, og at han har bedre og mer hår enn mange av vennene sine. Forfengelig på egne premisser er han uansett, som nå er grunnen til at nye bilder av presidenten vekker oppsikt.

Uten at han har uttalt seg om det selv, har flere lagt merke til det som skal være en endring ved Trumps manke. Den kulørte delen av pressen skal nemlig ha det til at presidenten har farget håret. Om han har farget eller latt være å farge det, er også en parallell diskusjon.

TYDELIG: Forandringen er nokså tydelig, selv om Trump har til gode å kommentere den. Her fotografert 20. juli. Foto: NTB Scanpix
TYDELIG: Forandringen er nokså tydelig, selv om Trump har til gode å kommentere den. Her fotografert 20. juli. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Presidentens hår er nå nærmest grått, eller hvitt, mens det tidligere har hatt hint av både gult og oransje. Medier som New York Post, Evening Standard og Express spekulerer alle på om han enten har akseptert sin naturlige hårfarge, som med åra kan ha blitt lysere, eller om han har farget det lysere bevisst.

Sistnevnte nettavis skriver blant annet at presidenten nå likner på sin konkurrent Joe Biden, som stiller som motkandidat for Demokratene. De siterer også Twitter-brukere.

«I forbindelse med Trumps plutselige grå hår føler jeg at han nå prøver å likne på Joe Biden - siden han vet at han ikke kan slå ham. Masken, grått hår. Nå venter jeg bare på aviator-solbrillene», skriver brukeren.

HÅR: På søndag dro Donald Trump på et uannonsert besøk på en gudstjeneste i Virginia. Grunnen til at bildene fra gudstjenesten vekker oppsikt, er at Trumps hårfrisyre framstår helt annerledes enn man har sett tidligere. Vis mer

- På høy tid

Skjønnhetsekspert i Aller Media, Cecilie Krogh, har jobbet som frisør i en årrekke. Da hun så de nye bildene av Donald Trumps blekere manke, gjorde hun seg opp følgende tanker:

- Stilvalg i Washington D.C., spesielt i en valgkamp, er aldri tilfeldige. Når meningsmålingene jobber mot deg, må du gjøre noe nytt. Derfor er det ikke spesielt overraskende at Trump og hans team har valgt en mer distingvert og alvorstynget look i det som er alvorlige dager, forklarer Krogh, og fortsetter:

- HØY TID: Cecilie Krogh mener det er på tide at Trump får en makeover. Her er han fotografert den 15. juli, før han endret hårfarge. Foto: NTB Scanpix
- HØY TID: Cecilie Krogh mener det er på tide at Trump får en makeover. Her er han fotografert den 15. juli, før han endret hårfarge. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Like fullt er dette et valg jeg synes var på høy tid. Til tross for at håret til Trump har oppnådd en kjendisstatus på høyde med håret til Tina Turner eller Elvis, så har det vært med negativt fortegn. Håret har tydelig båret preg av å være farget på grunn av sin tynne og slitte utseende, mener hun.

Krogh konkluderer med at en mer naturlig farge får presidenten til å framstå mer distingvert. Hun har likevel sine tvil på om det vil fungere.

- Jeg stiller meg mer tvilende til om presidentens nye hårfarge vil gi ham mer klasse og visdom i møtet med den virkelige verden.

Ikke falskt

Selv har presidenten foreløpig altså holdt tett om forandringen. I 2011 kunne han derimot dele en liten smakebit av sin rutine med leserne av Rolling Stone.

- Dette er det jeg gjør. Jeg vasker det med Head and Shoulders. Jeg tørker det derimot ikke. Jeg lar det tørke av seg selv, noe som tar en times tid, kunne han fortelle den gang.

VISER FRAM: Trump har flere ganger tatt publikum og pressen gjennom håret sitt. Her viser han fram den intrikate sveisen i 2018. Foto: NTB Scanpix
VISER FRAM: Trump har flere ganger tatt publikum og pressen gjennom håret sitt. Her viser han fram den intrikate sveisen i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2015 bekreftet han også at han ikke brukte parykk, da han under et valgkampmøte begynte å ta de oppmøtte og pressen gjennom hvordan sveisen hans fungerer.

- Nå skal vi avgjøre dette en gang for alle. Jeg bruker ikke tupé, det er håret mitt, jeg lover. Her får dere en liten inspeksjon. Veldig raskt. Men jeg vil ikke ødelegge det for mye, for jeg bruker jo hårspray, sa han, ifølge The Telegraph.

SELVSKRYT: Trump jobber nå for at han og den berømte sveisen skal få fortsatte i presidentstolen også etter 2020. Video: AP Vis mer

Trumps luftige frisyre har i årevis vært gjenstand for spekulasjoner, vitser og konspirasjonsteorier. Vanity Fair ga i 2015 ut en samlet illustrasjon over Donald Trumps hårstil, og advarte leserne sine mot å ikke lese den før lunsj. Talkshowvert Jimmy Fallon fikk på sin side massiv kritikk etter at han i 2016 rufset til Trumps manke.

I fjor sommer overrasket presidenten for øvrig flere da han dukket opp med det som tilsynelatende var en ny sveis. Han dukket opp på en gudstjeneste i Virginia, og det var først da han tok av seg capsen et nytt overraskende syn åpenbarte seg. Trumps meget karakteristiske hårsveis var nemlig fullstendig annerledes.

OVERRASKET: Denne nye sveisen fra i fjor sommer overrasket mange. Foto: NTB Scanpix
OVERRASKET: Denne nye sveisen fra i fjor sommer overrasket mange. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mange har sammenliknet den sveisen med Michael Douglas' karakter Gordon Gekko i ikoniske «Wall Street» fra 1987. Frisyren ble for øvrig ikke værende, og har ikke meldt sin ankomst igjen siden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!