Tupac:

Nye brev avslører: Tupac dumpet Madonna fordi hun var hvit

Brev som den avdøde artisten skrev fra fengselscella skal nå auksjoneres bort.

GJORDE DET SLUTT: Tupac Shakur var kjent som en av verdens beste rappere, før han i 1996 ble skutt og drept. Nå har det dukket opp nye brev signert rapperen, der han dumper Madonna på grunn av hudfargen hennes. Foto: NTB scanpix
GJORDE DET SLUTT: Tupac Shakur var kjent som en av verdens beste rappere, før han i 1996 ble skutt og drept. Nå har det dukket opp nye brev signert rapperen, der han dumper Madonna på grunn av hudfargen hennes. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 7. september i 1996 ble den populære rapperen Tupac Shakur skutt i Las Vegas. Han døde få dager seinere av skadene. Han var på toppen av karrieren sin, og var allerede anerkjent i musikkmiljøet.

Mange husker artistens varierende repertoar, som besto av alt fra hardtslående gangsterrap til følelsesladde kjærlighetserklæringer. Han var en allsidig artist, og blir fortsatt minnet som en av vestkystens, om ikke hele USAs, aller beste artister.

Det derimot kanskje ikke alle har fått med seg, er at artisten i en periode før sin død var sammen med poplegenden Madonna.

Den noe uvanlige paret hadde et forhold i noen år før artisten ble skutt. Det avslørte Madonna selv i 2015 hos Howard Stern.

Dumpet fra cella

Romansen mellom de to stjernene, som kan sees på som noen av de mest suksessfulle artistene noensinne, tok imidlertid slutt. Grunnen var Madonnas hudfarge, som Shakur mente var problematisk.

Det er gamle brev som rapperen skrev mens han var innsatt som avslører grunnen til bruddet. TMZ har fått tak i disse brevene, som ble skrevet den 15. januar i 1995. Artisten satt da inne for seksuelt overgrep. I brevene kommer han med en tung beskjed til «Vogue»-sangeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer