Patrick Dempsey:

Nye detaljer rundt «Grey's»-exiten

Stjerna anklages for å ha «terrorisert» settet og gitt rollebesetningen PTSD.

LEGESTJERNER: Sandra Oh og Patrick Dempsey spilte to av «Grey's Anatomy»s største stjerner. Foto: Scott Harms / Shutterstock / NTB
LEGESTJERNER: Sandra Oh og Patrick Dempsey spilte to av «Grey's Anatomy»s største stjerner. Foto: Scott Harms / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Etter elleve sesonger med sykehusdrama ble det brått slutt på kjærlighetshistorien mellom Meredith Grey og Derek Sheperd, da sistnevnte forlot «Grey's Anatomy».

I 2005 ble den første episoden av ABC-dramaserien sendt på amerikansk tv, og den ble umiddelbart en stor suksess.

Allerede i første episode ble Dr. Derek Sheperd, spilt av Hollywood-stjerna Patrick Dempsey (55), introdusert. Han skulle seinere innlede et forhold til turnuslegen Meredith Grey, spilt av Ellen Pompeo (51), og gjennom flere sesonger fenget duoens oppturer og nedturer seerne.

I sesong elleve var den populære tv-legen i en dramatisk bilulykke der han mistet livet. Dermed var «McDreamy», som rollefiguren ofte ble kalt, historie.

SER RØDT: Programleder Wendy Williams' harselering med den Oscar-nominerte skuespilleren fikk flere til å se rødt. Klipp: Ørjan Ryland / Rød Løper Vis mer

I etterkant av hans exit fra suksesserien, som var et sjokk for fansen, har imidlertid en rekke avløringer kommet fram i lyset.

Fikk PTSD

I en ny bok, «How to Save a Life: The Inside Story of Grey's Anatomy» skrevet av Lynette Rice, skal forfatteren avsløre den virkelige årsaken til at Dempsey forlot serien. Det melder New York Post.

I boka beskriver Rice detaljert forholdet mellom skuespilleren og serieskaperen Shonda Rhimes (51), og i et utdrag, utgitt av The Hollywood Reporter, hevdes det at 55-åringen «terroriserte» innspillingssettet.

Der skrives det blant annet at «Grey's Anatomy» -produsenten James D. Parriott ble hentet inn for å hjelpe til med sparkingen av Dempsey:

SHOW: Kim Kardashians kjole under «Hollywood Beauty Awards» vekker oppsikt. Vis mer

«Det var et HR-problem, og ikke seksuelt på noen måte. Han terroriserte settet. Noen i rollebesetningen fikk PTSD (Posttraumatisk stresslidelse journ.anm.) på grunn av ham. Han hadde en slags kontroll over settet, og han visste at han kunne stoppe produksjonen når som helst og skremme folk.(...) Jeg tror han var ferdig med showet».

Det uttaler Parriott i boka.

Videre la han til at Dempsey ikke likte det faktum at han måtte møte på jobb hver dag, og at han og Rhimes var i tottene på hverandre.

Kan ikke klage

I boka finnes også et sitat fra «McDreamy» selv angående oppførselen hans på sett:

«Det er ti måneder, femten timer om dagen. Du vet aldri timeplanen din, så når barnet ditt spør deg «hva gjør du på mandag?», må du si «jeg vet ikke», fordi du ikke kjenner timeplanen din. Å gjøre det i elleve år er utfordrende. Men du må være takknemlig fordi du er godt kompensert, så du har egentlig ikke rett til å klage. Du har ikke kontroll over timeplanen din, så du må bare være fleksibel».

DRØMMEJOBB: Norske Rikke Gajda har muligens en jobb mange misunner henne for. Hun er nemlig en favoritt blant kjendiser når det kommer til hår. Video: Rød Løper. Vis mer

En annen av seriens produsenter, Jeannine Renshaw, uttalte at Rhimes endelig så skuespillerens dårlige oppførsel med egne øyne, og at det skal ha vært den siste dråpen.

Serieskaperen skal visstnok ha gitt kringkastingsnettverket et ultimatum: enten måtte Dempsey gå, eller så gikk hun selv. Dermed stoppet eventyret for den populære legen i «Grey's Anatomy».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer