Jeffrey Epstein:

Nye Epstein-opplysninger sjokkerer

Netflix' nye dokumentar om den avdøde og overgrepssiktede milliardæren overrasker.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i den nye Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Før helga ble en ny dokumentarserie på den overgrepssiktede, utskjelte og avdøde milliardæren Jeffrey Epstein sluppet på Netflix. Episodene ble raskt omtalt i flere internasjonale medier, og blusset nytt liv i debatten rundt det suspekte og kriminelle livet til Epstein - som ifølge brorparten av intervjuobjektene i serien mente han «sto over loven».

Samtidig som serien i stor grad handler om livet til Epstein, og hvordan han angivelig utførte systematiske overgrep mot unge jenter i flere tiår, er det også varslernes historie. Flere står fram med navn, og forteller om hvordan deres møter med milliardæren og hans sirkel ødela dem.

Virginia Roberts Giuffre, en av de mest profilerte varslerne, forteller blant annet i detalj om hvordan hun ble trafikkert av Epstein fra ung alder.

I tillegg diskuteres Bill Clinton, den såkalte «orgieøya», høyrehånda Ghislaine Maxwells rolle, Epsteins selvmord og de grufulle tingene som ble funnet i boligene hans under etterforskningen. Dette er noen av punktene som nå diskuteres iherdig etter dokumentarens slipp.

Ofre rekrutterte ofre

Mange har trolig et inntrykk av Epstein og hans forbrytelser, spesielt etter å ha lest sakene som sto i mediene sommeren 2019. Da ble han nemlig siktet for seksuell utnytting av mindreårige og menneskehandel, og flere av varslerne begynte å stå fram. Dokumentaren gir derimot et helt nytt lys på hvordan Epstein skal ha operert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer