Nye familiebilder av kronprinsfamilien

Kronprins Haakon fyller 36 år imorgen.

|||Kronprins Haakon fyller 36 år mandag. Dagen feires på hytta på Flatholmen i Risør, og selv om det ikke er en rund dag, ble nye familiebilder tatt søndag.

Se video over og flere bilder under saken.

KONGELIG PROTEST: Den hvite kalkstenen på Risørflekken gjorde lyset skarpt for barna. Foto: SCANPIX Vis mer

Hele kronprinsfamilien ferierer på Flatholmen denne uka, men bildene ble tatt på Risørflekken, et utsiktspunkt i sørlandsbyen lengst nord i Aust-Agder.

Bortsett fra flagging fra alle offisielle bygninger, er det ingen offisiell markering av kronprins Haakons 36-årsdag, men fødselsdagsfest blir det helt sikkert for både familie og venner mandag. Slottet omtaler fødselsdagen som privat, og vil derfor ikke si noe om hvem som er invitert.

I MAMMAS ARMER: Kronprinsesse Mette-Marit tar seg av prins Sverre Magnus. Foto: SCANPIX Vis mer

Men blir det som i fjor, vil barna stå tidlig opp og bake kanelsnurrer til pappa.

Sterkt lys

Under fotograferingen var de yngste «fotomodellene» tydelig plaget av det skarpe lyset. Risørflekken er et område med hvitkalket fjell, og selv om det ikke var direkte solskinn, var lyset sterkt for både små og store.

MOR OG DATTER: Prinsesse Ingrid Alexandra og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: SCANPIX Vis mer

Mamma Mette-Marit tok regien på hvordan de skulle stå og sitte for å unngå det sterke lyset. Lilleprinsen Sverre Magnus, som familien bare omtaler som Magnus, ville helst kjøre sitt eget løp under fotograferingen og løp av gårde flere ganger og måtte hentes inn av pappa.

Heller ikke Ingrid Alexandra var særlig komfortabel med situasjonen, plaget som hun var av det skarpe lyset. Men eldstemann i søskenflokken, Marius Borg Høiby (12), tok hele seansen med stor ro.

HELE FAMILIEN: Fra venstre kronprins Haakon, prins Sverre Magnus, Marius Borg Høiby, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprinsesse Mette-Marit som ferierer på Flatholmen denne uka. Foto: SCANPIX Vis mer

Hele familien var kledd i maritime farger, hvitt og blått i flere nyanser. Bare prinsessens rosa sko, som pappa måtte hjelpe å knyte lissene på, skilte seg ut.

Enkel standard

Kronprinsparet kjøpte hytta på Flatholmen i mai i fjor for 9 millioner kroner. Hytta, som er den eneste på øya, er på rundt 60 kvadratmeter og av enkel standard, og paret har ingen planer om å bygge ut hytta foreløpig.

GÅR SIN EGEN VEI: Prins Sverre Magnus gjør som han vil. Foto: SCANPIX Vis mer

(NTB)

FLOTTE FAMILIEBILDER: Til tross for skarpt lys fikk pressen flotte bilder av kronprinsfamilien. Fra venstre prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon, Marius Borg Høiby, prins Sverre Magnus og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: SCANPIX Vis mer