Donald Trump:

Nye opplysninger overrasker

Rapperen var en av få stjerner som støttet Trump i valgets innspurt. Nå viser det seg at han ikke har stemt.

SUPERSTJERNE: Rapperen Lil pump er svært begeistret for Donald Trump. Video: KameraOne. Reporter: Jonas Gard Steen Andersen Vis mer
Publisert

Mens Joe Biden fikk Lady Gaga til å synge på sitt siste valgmøte, kunne Donald Trump skilte med en betraktelig mye mindre kjent artist i den siste innspurt av valgkampen. Presidenten hadde nemlig fått med seg rapperen Lil Pump (20), hvis ekte navn er Gazzy Garcia.

Artisten har gjort det stort de siste åra, men har ikke uttalt seg politisk før han dukket opp i Grand Rapids, Michigan, på valgmøtet til den avtroppende presidenten den 3. november. Bedre ble det ikke av at Trump feilaktig kalte ham «Lil Pimp». Rapperen var i hvert fall tydelig i sin tale fra scenen:

MERKELIG: Det var nok ikke alle som hadde sett for seg at Donald Trump skulle få drahjelp av rapperen Lil Pump i valgets oppkjøring. Foto: NTB
MERKELIG: Det var nok ikke alle som hadde sett for seg at Donald Trump skulle få drahjelp av rapperen Lil Pump i valgets oppkjøring. Foto: NTB Vis mer

- Jeg kom hit for å si, herr president, at jeg setter pris på alt du har gjort for landet vårt. Du fikk troppene hjem, og du gjør det rette. «Make America Great Again» 20, 20, 20. Ikke glem det! Ikke glem det. Og ikke stem på «Sleepy Joe» i det hele tatt, sa han i talen sin, som ble sendt verden over.

Ikke stemmedyktig

Nå har det imidlertid dukket opp en oppsiktsvekkende detalj. Rapperen var til stede for å få det amerikanske folket til urnene, men stemte ikke selv. Det viser offentlige registre fra artistens hjemstat Florida.

I flere amerikanske stater er det nemlig slik at du må registrere deg for å stemme, men navnet til rapperen dukker ikke opp på disse listene. Han kjøpte seg et hus på Miami Beach i fjor, og registrerte dette som sin primæradresse.

Dermed hadde det også vært naturlig at han sognet til Florida i et valg, men overfor The Smoking Gun bekreftes det at Gazzy Garcia ikke står på valglistene. Skulle han ha registrert seg måtte han ha gjort det innen 5. oktober.

Det var likevel ikke før 26. oktober at rapperen bestemte seg for å støtte Trump offentlig, noe han gjorde i et innlegg på Instagram. Det var den foreslåtte skatteøkningen til Joe Biden som fikk ham til å støtte den republikanske kandidaten.

Det politiske engasjementet kostet ham 300 000 følgere på Instagram, som tilsynelatende takket farvel av politiske grunner, ifølge NME.

- En taper

Det var ikke bare fansen som reagerte kraftig på rapperens Trump-støtte.

Supermodell Bella Hadid (24) gikk nemlig hardt ut mot Garcia på Instagram.

«Dette er så uansvarlig. Denne ungen er en taper», skrev hun på historiefunksjonen til et bilde av rapperen.

Garcia har også lagt ut et bilde av seg selv sammen med fire lettkledde kvinner under et Trump-banner. En rekke av følgerne hans uttrykte tydelig sin misnøye i kommentarfeltet, og flere skrev at de sluttet å følge ham.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

De siste ukene har han lagt ut flere bilder med den røde «MAGA»-capsen, selve symbolet på Trumps politikk. Han har imidlertid til gode å kommentere at han ikke har stemt.

«Gucci Gang»- og «Esskeetit»-sangeren har faktisk ikke lagt ut stort siden det ble kjent at Donald Trump tapte til fordel for Joe Biden. Rappere har historisk sett støttet demokratenes kandidater i presidentvalg, men i år har flere gjort som Lil Pump.

50 Cent støttet Trump offentlig på Twitter, av samme grunner som den andre rapperen gjorde. Han fant seg nemlig ikke i den foreslåtte skatteøkningen til Biden. Dette fikk han hard medfart for.

Også Lil Wayne har vært uttalt Trump-supporter. Det skal ha gått på forholdet løs for artisten. Kjæresten hans gikk nemlig angivelig fra ham på grunn av de politiske ytringene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer