Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nye overgrepsanklager mot Bill Cosby

Supermodell Janice Dickinson i intervju.

ANKLAGES: Den siste tida har tre kvinner anklaget komiker Bill Cosby for seksuelle overgrep. Foto: Photo by Victoria Will/Invision/AP, File
ANKLAGES: Den siste tida har tre kvinner anklaget komiker Bill Cosby for seksuelle overgrep. Foto: Photo by Victoria Will/Invision/AP, File Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): Den tidligere supermodellen Janice Dickinson (59) hevder i et nytt intervju med Entertainment Tonight (ET) at komikeren Bill Cosby (77) forgrep seg mot henne seksuelt i 1982.

Hun er den tredje kvinnen som den siste tida har anklaget komikeren for seksuelle overgrep.

Det skal, ifølge Dickinson, ha skjedd etter at agenten hennes fikk i stand et møte med Cosby for å diskutere om han skulle ansette henne i en rolle i det populære The Cosby Show.

Cosby ble elsket av tv-seere fra hele verden etter rollen som familiefaren Cliff Huxtable på 80 og 90-tallet.

- Løfte om jobb Neste gang de snakket sammen var da Dickinson var til behandling for narkotika- og alkoholmisbruk. Etter at behandlingen var over, skal Cosby ha invitert henne til et show han hadde i Lake Tahoe med løfte om å tilby henne en jobb og hjelpe henne med sangkarrieren. Under middagen i Lake Tahoe skal Cosby, ifølge Dickinson ha gitt henne et glass rødvin og en pille hun ba om fordi hun hadde menstruasjonssmerter.

- Neste morgen våknet jeg opp og hadde ikke på meg pysjamas, og jeg husket at før det svartnet, så hadde jeg blitt seksuelt antastet av denne mannen, sier Dickinson til ET.

Hun sier at hun også forsøkte å skrive om overgrepet i sin selvbiografi «No Lifeguard on Duty: The Accidental Life of the World´s First Supermodel», men at Cosby og hans advokater presset forlaget til å fjerne det.

- Jeg gjør dette fordi det er det rette å gjøre, og det skjedde meg, og det er en sann historie. Jeg tror alle de andre kvinnene, sier Dickinson.

Flere anklager Strømmegiganten Netflix utsetter nå sendingen av et Cosby-program som skulle vært tilgjengelig fra 28. november.
- Situasjonen slik den er nå, gjør at vi utsetter «Bill Cosby 77», sier en talsmann for Netflix til BuzzFeed.

Tidligere har forelegger Joan Tarshis hevdet overfor ET at hun ble antastet to ganger i 1969. Barbara Bowman skrev også et innlegg i Washington Post hvor hun hevdet at hun ble antastet av Cosby da hun i 1985 var en 17 år gammel jente som drømte om å bli skuespiller.

I 2004 ble Cosby saksøkt av Andrea Constand for seksuelle overgrep. Saken ble avgjort i et privat forlik.

- De siste ukene har tiår gamle, skamfulle anklager mot her Cosby kommet til overflaten igjen. Faktum er at selv om de blir gjentatt, så blir de ikke sanne. Cosby har ingen intensjoner om å verdige disse anklagene med noen som helst kommentar. Han vil takke fansen for den over overstrømmende støtten og forsikre dem om at 77 år gammel gjør han sitt beste arbeid. Det vil ikke komme noen ytterligere uttalelser fra Cosby eller noen av hans representanter, sa Cosbys advokat, John P. Schmitt i en pressemelding søndag.

ANKLAGER: Tidligere modell Janice Dickinson anklager Bill Cosby for seksuelle overgrep. Foto: AP Photo/Peter Kramer
ANKLAGER: Tidligere modell Janice Dickinson anklager Bill Cosby for seksuelle overgrep. Foto: AP Photo/Peter Kramer Vis mer