Nye overgrepsanklager mot R. Kelly

R&B-stjernen R. Kelly er tiltalt for ytterligere elleve punkter for seksuelle overgrep. Overgrepene skal ha skjedd for ti år siden.

OVERGREPSSIKTET: R&B-artisten R. Kelly snakker ut for første gang etter overgrepssiktelsen. Video: CBS/CNN. Reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De nye tiltalepunktene gjør at den tidligere Grammy-vinneren nå er tiltalt for totalt 21 punkter.

Fire av de nye tiltalepunktene gjelder særdeles skjerpende omstendigheter som er knyttet til seksuelle overgrep, to punkter gjelder seksuelle overgrep med bruk av tvang, to gjelder særdeles skjerpende omstendigheter knyttet til seksuell handling og tre punkter gjelder særdeles skjerpende omstendigheter knyttet til seksuell handling på et offer som var 13 år og under 17 år på gjerningstidspunktet.

De fire førstnevnte tiltalepunktene har en maksimumsstraff på 30 års fengsel.

Åtte av de nye punktene R. Kelly er tiltalt for skal ha skjedd i løpet av 2010. Tre andre skal ha skjedd mellom mai 2009 og januar 2010.

Forsvareren hans, advokat Steve Greenberg, skrev på Twitter at de nye punktene i tiltalen ikke har noe å si for saken mot klienten.

- Dette er ikke noen ny sak. Han er tiltalt for flere forhold mot de samme angivelige ofrene og på samme tid, for ti år siden. Dette endrer ingenting, skrev Greenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer