TØFFE ANKLAGER: TV-stjerna Portia de Rossi hevder at skuespiller og filmskaper Steven Seagal sextrakasserte henne under en audition for en filmrolle. Foto: NTB scanpix
TØFFE ANKLAGER: TV-stjerna Portia de Rossi hevder at skuespiller og filmskaper Steven Seagal sextrakasserte henne under en audition for en filmrolle. Foto: NTB scanpix Vis mer

Portia de Rossi og Steven Seagal:

Nye sjokkanklager: - Dro ned buksesmekken foran meg

Nok en skuespiller retter anklager om sextrakassering mot Steven Seagal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I starten av oktober kunne The New York Times avsløre at filmprodusenten Harvey Weinstein (65) skal ha bedrevet sextrakassering mot kvinner gjennom tre tiår.

Siden den gang har snøballen fortsatt å rulle med uforminsket styrke, og en rekke andre Hollywood-topper og bransjenavn er blitt gjenstand for lignende anklager.

Foreløpig er «Scandal»-stjerna Portia de Rossi (44) den siste kvinnen i rekka som har rettet grove anklager om seksuell trakassering mot en mektig mann i filmbransjen.

Seint onsdag kveld publiserte hun et innlegg på Twitter der hun forteller om det som skal ha vært et svært ubehagelig møte med skuespiller og filmprodusent Steven Seagal (65).

I HARDT VÆR: Skuespiller og produsent Steven Seagal. Foto: AP/ NTB scanpix
I HARDT VÆR: Skuespiller og produsent Steven Seagal. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

«Visste ikke om han var din type»

I Twitter-innlegget beskriver hun hvordan Seagal skal ha utnyttet sin maktposisjon overfor henne i forbindelse med en filmrolle de Rossi hadde prøvespilt for.

- Min siste audition for en Steven [Seagal]-film fant sted på kontoret hans. Han fortalte meg hvor viktig det var å ha kjemi utenfor lerretet, mens han fikk meg til å sette meg ned og dro ned glidelåsen i skinnbuksene sine, begynner stjerna, før hun avslutter innlegget på følgende vis:

- Jeg løp ut og ringte til agenten min. Uberørt svarte hun: «Vel, jeg visste ikke om han var din type».

Kona til 44-åringen, talkshow-stjerna Ellen DeGeneres (59), er blant dem som uttrykker sin støtte overfor den tidligere «Ally McBeal»-skuespilleren.

DeGeneres skriver følgende på sin Twitter-profil: «Stolt av kona mi», fulgt av en lenke til De Rossis «tweet».

Taus om anklagene

Portia de Rossis Twitter-innlegg har fått mye oppmerksomhet, og det er blitt omtalt av en rekke internasjonale medier, deriblant People, Variety, USA Today og Vulture.

Foreløpig har ikke Steven Seagal uttalt seg om anklagene fra tv-stjerna, og USA Today skriver at de foreløpig ikke har lykkes med å få en kommentar fra verken Seagal eller de Rossi.

For øvrig er ikke Portia de Rossi den eneste skuespilleren som har anklaget Steven Seagal for seksuell trakassering.

«The Good Wife»-stjerna Julianna Margulies (51) rettet lignende anklager mot 65-åringen i et radiointervju med SiriusXM-programmet «Just Jenny» forrige uke.

- Kom meg derfra uskadet

Margulies spilte mot Seagal i «Out for Justice» (1991), og i den forbindelse hevder hun at hun skal ha hatt en skremmende opplevelse med motspilleren sin, ifølge People.

- Da jeg var 23 år sa en kvinnelig castingsjef til meg: «Steven Seagal vil gå gjennom scenen med deg på hotellrommet sitt klokka ti på kvelden». Jeg bodde i Brooklyn og sa: «Åh, jeg gjør ikke det. Jeg reiser ikke. Jeg har ikke penger til taxi». Det hadde jeg ikke. Og jeg sa: «Og jeg tar ikke t-banen seint på kvelden», mintes hun overfor programleder Jenny Hutt.

Ifølge skuespilleren beroliget castingsjefen henne med at hun kom til å få igjen pengene, og at hun selv kom til å være til stede på hotellrommet.

Dét viste seg imidlertid ikke å stemme, ifølge Margulies:

UBEHAGELIG MØTE: Julianna Margulies er blant kjendisene som hevder at Steven Seagal har drevet med sextrakassering. Her er hun avbildet på Emmy Awards i 1995. Foto: AP/ NTB scanpix
UBEHAGELIG MØTE: Julianna Margulies er blant kjendisene som hevder at Steven Seagal har drevet med sextrakassering. Her er hun avbildet på Emmy Awards i 1995. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

- Jeg kom til hotellet klokka 22.40, og hun var ikke der. Han var der. Alene. Og han sørget for at jeg så pistolen hans, jeg hadde aldri tidligere sett en pistol i virkeligheten. Og jeg kom meg derfra uskadet, fortalte hun i radiointervjuet.

Foreløpig har ikke Steven Seagal besvart anklagene fra Julianna Margulies heller.

HUN BLE VOLDTATT: Den norske skuespilleren Natassia Malthe hevder hun ble voldtatt av Harvey Weinstein i 2008. Hun fortalte dette på en pressekonferanse i New York onsdag kveld, sammen med sin advokat Gloria Allred. Video: CNN / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Åpnet døra i silkeslåbrok

I et intervju med Newsweek for om lag en måned siden, fortalte dessuten journalist Lisa Guerrero (53) om det som skal ha vært en noe spesiell audition hjemme hos Steven Seagal.

Guerrero dro til huset hans sammen med en annen kvinne, og ifølge journalisten ønsket Seagal dem velkommen iført kun en silkeslåbrok.

Under auditionen skal filmprodusenten ha sittet på en tronelignende stol på et podium, men han kom ikke med noen mer ubehagelige tilnærmelser på dette tidspunktet.

Da manageren til Guerrero ringte henne seinere samme dag, fikk hun derimot følgende beskjed: «Steven vil tilby deg hovedrollen, men du må dra tilbake til huset hans i kveld for en privat prøve». Ifølge 53-åringen avslo hun, og hun endte opp med å få en liten rolle i filmen.

ANKLAGER SEAGAL: Journalist og tidligere skuespiller Lisa Guerrero. Foto: Richard Shotwell/ Invision/ AP/ NTB scanpix
ANKLAGER SEAGAL: Journalist og tidligere skuespiller Lisa Guerrero. Foto: Richard Shotwell/ Invision/ AP/ NTB scanpix Vis mer

Den dagen hun ankom filminnspillingen, skal Seagal imidlertid ha kommet med en ny tilnærmelse, etter tilsynelatende å ha snakket om henne til mannlige medlemmer av filmcrewet:

«Til slutt kom han bort til meg og spurte: «Vil du bli med inn i garderoben min?», hevdet Guerrero i intervjuet.

Steven Seagal har heller ikke kommentert anklagene fra Lisa Guerrero.

Han har imidlertid avvist påstander fra skuespiller og tidligere Playboy-modell Jenny McCarthy (45) om at han ba henne ta av seg klærne under en casting, med referanse til hennes fortid som årets Playmate i mannebladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer