BRUDD: Ida Gran-Jansen har pådratt seg sitt tredje ribbeinsbrudd. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
BRUDD: Ida Gran-Jansen har pådratt seg sitt tredje ribbeinsbrudd. Foto: Tor Lindseth, Se og HørVis mer

Ida Gran-Jansen:

Nytt brudd for «Skal vi danse»-Ida

Ida Gran-Jansen stiller på parketten til tross for tre ribbeinsbrudd.

(Dagbladet): Bakedronning Ida Gran-Jansen (29) er en av storfavorittene i årets sesong av «Skal vi danse».

I gjentatte programmer har 29-åringen imponert med sine danseferdigheter, men til tross for at dansingen ser tilsynelatende knirkefri ut, har Gran-Jansen danset med store smerter gjennom de siste sendingene.

Onsdag kveld kom nyheten om at 29-åringen har pådratt seg sitt tredje ribbeinsbrudd. I tre uker har hun danset med to brukne ribbein, men tirsdag brakk hun et nytt på motsatt side av de to andre.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

Overfor Dagbladet forklarer Gran-Jansen at hun enda ikke har skjønt hvordan hun har pådratt seg det nye bruddet, eller de to foregåene, for den saks skyld.

- Det er vanskelig å si, men det må være gjentatt trykk og press som har ført til det, sier hun og er ved godt mot på telefonen.

- Jeg har kanskje skjøre ribbein, for jeg kommer ikke på hendelsen der det skal ha skjedd, legger hun til.

- Virker dopa

Til tross for at tv-profilen er klar over at smertene vil øke den første tiden, skal det mer til før hun gir seg i dansekonkurransen.

- Jeg har en sjanse til å være med på dette her, og det skal mer til enn som så, forklarer hun.

Med tre brukne ribbein er hun klar over hva som fungerer og ikke, men hennes dansepartner, Benjamin Jayakoddy (22), skal ha oppfordret Gran-Jansen om å ikke ta Paralgin forte før hun kommer på trening.

- Han syns jeg virker dopa, sier hun og ler.

Bakedronningen forklarer at hun derfor må ta Paracet, og at hun heller får ta Paralgin forte før hun skal sove.

SKAL VI GJETTE?: Marna Haugen og Erlend Elias Bragstad er gode venner privat. Hvor godt kjenner de egentlig hverandre? Vi utfordret dem. Video: Ruben Pedersen / Dagbladet Vis mer Vis mer

Måtte ta ultralyd

Gran-Jansen har tidligere vært hos legen flere ganger for å finne ut hva som plager henne, og har til og med tatt ultralyd av ribbeina.

- Det er en strekk mellom musklene der som aldri går over. Jeg blir hoven og har to sånne klumper som stikker ut. Jeg har vært hos legen mange ganger, og de sier at det er en væskeansamling der. Inflammasjon, eller hva det nå heter, har hun tidligere fortalt til Se og Hør.

Smertene begynte hun først å kjenne på for nesten tre uker siden. Det var mens hun og dansepartner Benjamin skulle briljere på parketten med tango. Det var lørdagen etter, da den velkjente dansen cha-cha-cha skulle trollbinde publikummerne, at smertene nådde nye høyder.

- Vi hadde noen løft, og jeg klarte nesten ikke røre meg. Heldigvis har vi medisinsk personell til stede, så de teipet meg opp og foret meg med smertestillende, forklarte hun.

Det skal trolig mye til for å vippe 29-åringen av pinnen. Hun trosser nemlig smertene og stiller på parketten førstkommende lørdag også.