NYTT FORSØK: Märtha Louises Bloksberg-eiendom er igjen ute på markedet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
NYTT FORSØK: Märtha Louises Bloksberg-eiendom er igjen ute på markedet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Märtha Louise:

Nytt forsøk på å selge - med heftig prisreduksjon

I over ett år har prinsesse Märtha Louise forsøkt å selge Bloksberg-eiendommen. Nå er den ute for salg igjen.

Publisert

I april i fjor ble kongeeiendommen på Bloksberg på Hankø lagt ut for salg - til 35 millioner kroner.

Det var allerede i august i 2018 at det ble avslørt av Se og Hør at prinsesse Märtha Louise skulle selge sommerparadiset Bloksberg på Hankø, som har vært i kongefamiliens eie i over 70 år.

Kort tid seinere skrev Dagbladet at det var stor uenighet om hvor mye den historiske eiendommen kunne gå for når den selges, og nå ligger den altså ute på nytt - til en langt lavere pris enn den først ble lagt ut for i fjor.

Heftig prisreduksjon

Hele ti millioner er slått av prisantydningen, viser boligannonsen som ble lagt ut lørdag.

E24 meldte saken først.

Etter å ha ligget ute i et halvt år uten å bli solgt, ble feriehuset fjernet fra finn.no i oktober.

Ifølge advokat Torbjørn Ek, som håndterer salget for prinsessen, ble eiendommen trukket fra markedet fordi sesongen var over - ikke fordi det mangler interesse fra kjøpere.

PRISREDUKSJON: Eiendommen på Bloksberg på Hankø er lagt ut for ti millioner mindre enn i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PRISREDUKSJON: Eiendommen på Bloksberg på Hankø er lagt ut for ti millioner mindre enn i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Nå er den altså tilgjengelig igjen, og luksusmekleren forteller dette til Dagbladet om prisreduksjonen:

- Vi hadde den ute i fjor til 35 millioner. Det svarte ikke markedet på, og signalene vi fikk da, har gjort at vi har realitetsorientert oss og lagt den på 25 millioner, forklarer han.

GAMLE GLIMT: 31. august 2019 er det HKH prinsesse Ingrid Alexandras tur til å konfirmeres. Bilder: NTB Scanpix. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Han mener det er et fornuftig utgangspunkt med tanke på markedsutviklingen som har vært den siste tida.

- Det blir spennende å se om utviklingen som coronasituasjonen har forårsaket i fritidsboligmarkedet gir utslag også her, sier han.

Gått i arv

Det var daværende kronprins Olav som i 1947 kjøpte eiendommen på Hankø i Fredrikstad. Siden har feriehuset gått i arv i kongefamilien.

Etter kong Olavs bortgang i 1991 arvet kong Harald (82) eiendommen, før Märtha Louise fikk den i 2001.

Feriehuset er på 400 kvadratmeter, og består av et hovedhus og et gjestehus. I tillegg inkluderer tomten ei egen brygge og et båthus, og har utsikt over hele Oslofjorden. Det er totalt åtte soverom på eiendommen.

Dersom Bloksberg får nye eiere i framtida, vil de også få et 48 kvadratmeter stort basseng med på kjøpet, som prinsesse Märtha Louise og hennes daværende ektemann Ari Behn (47) bygget da de arvet huset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer