Prinsesse Alexandra og grev Michael:

Nytt par i den danske kongefamilien etter sjokknyheten om skilsmisse

Prinsesse Alexandra har kjent sin nye kjæreste hele livet.

GIFT I 18 år: Prinsesse Alexandra av Sayn-Wittgenstein-Berleburg og greve Jefferson-Friedrich von Pfeil bestemte seg for å skilles i mai i år. Nå har førstnevnte funnet lykken på ny. Foto: NTB Scanpix
GIFT I 18 år: Prinsesse Alexandra av Sayn-Wittgenstein-Berleburg og greve Jefferson-Friedrich von Pfeil bestemte seg for å skilles i mai i år. Nå har førstnevnte funnet lykken på ny. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I mai ble det kjent at tysk-danske prinsesse Alexandra av Sayn-Wittgenstein-Berleburg (46) skulle skilles fra sin ektemann, greve Jefferson-Friedrich von Pfeil (50).

Paret var gift i 18 år, og fikk to barn sammen.

Nyheten fikk særdeles mye omtale i Danmark - spesielt fordi det danske kongehuset kort tid i forveien hadde vært gjennom en annen kongelig skilsmisse mellom grevinne Alexandra (53) og hennes daværende ektemann Martin Jørgensen (39).

Skilt i fjor

Nå har imidlertid prinsesse Alexandra funnet lykken på ny, denne gang med den danske greven Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille (52).

Det bekrefter sistnevnte overfor danske Billed-Bladet.

- Vi er veldig, veldig glade. Det føles svært bra, sier grev Michael.

Ifølge danske Ekstrabladet har paret kjent hverandre hele livet. Prinsesse Alexandras mor, prinsesse Benedikte (73), er nemlig Michaels gudmor.

GIFT I TI ÅR: Greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille og ekskona Caroline Søeborg. Foto: NTB Scanpix
GIFT I TI ÅR: Greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille og ekskona Caroline Søeborg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

52-åringen gikk selv gjennom en skilsmisse i 2016, da han og kona Caroline Søeborg gikk hver til sitt etter ti års ekteskap.

- Lykkelige

Overfor Billed-Bladet understreker imidlertid grev Michael at det var først etter at han selv og prinsesse Alexandra var blitt skilt på hver sin kant, at det oppsto mer enn vennskapelige følelser mellom dem.

- Akkurat nå er vi bare lykkelige og glade for at to som oss kan finne kjærligheten. Så vi tar det stille og rolig og nyter det hele. Vi er veldig glade og alt er fint, sier han.

Det var i mai - to måneder etter prins Richards død - at prinsesse Benedikte på vegne av datteren offentliggjorde nyheten om skilsmissen.

- Det er en utrolig trist beslutning. Vi har kjent hverandre i 30 år, men det er nå kommet til et punkt hvor vi har vokst fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men samarbeider videre om foreldrerollen.

- Hele familien, naturligvis mest barna - nå også etter min fars død - er i en meget sårbar situasjon, og vi ber om ro og respekt rundt denne prosessen vi nå skal igjennom, uttalte prinsesse Alexandra i pressemeldingen.

MISFORNØYD: Franskfødte prins Henrik av Danmark er misfornøyd med sin kone, nemlig dronningen. Manglende likestilling i forholdet gjør at prinsen nå ønsker å gå i mot tradisjonen om å gravlegges ved siden av hverandre. Foto/Video: NTB Scanpix, AP, ATP og Reuters Vis mer

Prinsesse Alexandra, som forøvrig er dronning Margrethes (77) niese, møtte eksmannen på kostskole i Nordtyskland.

I 1998 ble de gift på Gråsten Slot. Etter bryllupet bosatte de seg i London og Paris, hvor de sammen fikk to barn. Grev Richard kom til verden 14. september 1999, mens komtesse (grevens datter journ.anm.) Ingrid ble født 16. august 2003.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer