Donald Trump:

Nyttårsfesten vekker oppsikt

Smittevern sto ikke i fokus for Trump-barna da 2021 meldte sin ankomst.

AVBRUTT: Donald og Melania Trump satte kursen mot Washington D.C. på nyttårsaften, og var dermed ikke med på egen fest. Det stoppet ikke ivrige festgjengere fra å bryte smittevernsregler. Her fotografert i 2017. Foto: AP Photo/Evan Vucci; NTB
AVBRUTT: Donald og Melania Trump satte kursen mot Washington D.C. på nyttårsaften, og var dermed ikke med på egen fest. Det stoppet ikke ivrige festgjengere fra å bryte smittevernsregler. Her fotografert i 2017. Foto: AP Photo/Evan Vucci; NTB Vis mer
Publisert

Torsdag 31. desember ble det kjent at Donald Trump ikke skulle delta på sin årlige nyttårsfest på Mar-a-Lago i Florida. Presidenten oppga ingen grunn til hvorfor han brått skulle reise til Washington D.C. og Det hvite hus, men opptrinnet ble sett på som merkelig. Kanskje særlig fordi presidenten og førstedame Melania Trump hadde solgt hundrevis av billetter til arrangementet, med stykkpris på 10 000 kroner.

TABBE: Avtroppende førstedame i USA, Melania Trump, får kritikk etter et besøk på et barnesykehus i Washington, D.C. Foto: AP Vis mer

Nyåret ble i hvert fall feiret av presidentparet i boligen de må forlate i slutten av januar. Da det ble kjent at de skulle droppe festen, skrev flere medier spekulative saker om hva som egentlig skulle skje. Skulle festen gå av stabelen likevel, eller sto gjestene igjen med skjegget i postkassa?

Det viser seg at det fraværende ekteparet ikke fungerte som festbrems, for i natt festet hundrevis seg inn i det nye året på prakteiendommen i Florida.

GRANDIOST: Det er ikke mangel på gull og utsmykninger i festsalen til Mar-a-Lago i Florida. Foto: CJ Walker/Splash News, NTB
GRANDIOST: Det er ikke mangel på gull og utsmykninger i festsalen til Mar-a-Lago i Florida. Foto: CJ Walker/Splash News, NTB Vis mer

Full fest

Blant gjestene var presidentens barn Tiffany, Donald jr. og Eric, som alle feiret som om vi ikke skulle ha stått midt i en pandemi. Flere medier skriver at det ikke var et eneste munnbind å skimte blant gjestene, selv om servitørene til enhver tid brukte det.

Over 300 000 amerikanere har så langt mistet livet i pandemien, og det var derfor flere som lurte på hvorfor presidenten skulle arrangere sin årlige fest. Det ser heller ikke ut som det var spesielt mye avstand mellom gjestene, som spiste i en gedigen glasshall som kan minne om noe fra Versailles.

Eric Trump og kona Lara var blant dem som deltok. På et bilde som Trump selv delte på Instagram, får man et inntrykk av hvor stor festen faktisk var. Gjestene satt tett i tett, gikk rundt uten munnbind og klemte hverandre.

I tillegg til Trump-barna, var det andre celebre gjester til stede. Blant andre politikeren Matt Gaetz, som delte flere bilder fra arrangementet. Ifølge en gjest, som har uttalt seg til Daily Mail, måtte man være medlem av Mar-a-Lagos klubb for å kunne kjøpe billett.

Det er ikke kjent hvor mange som deltok, men innen onsdag hadde rundt 500 mennesker kjøpt billetter.

Reiste hjem

Nyttårsfesten har vært en tradisjon for Donald Trump siden 2000, og han ruller ofte ut rød løper og inviterer pressen. Det hele toppet seg i 2017, da presidenten hadde hele 800 gjester på festen, ifølge Palm Beach Post.

Det skjedde ikke i år. Dette er for øvrig den andre gangen på to år at presidenten dropper sin egen nyttårsfest.

PYNT: USAs førstedame Melania Trump viser fram juledekorasjonene i Det hvite hus. Video: Det hvite hus Vis mer

I 2018 måtte Melania være vert alene, på grunn av nedstengning av statsapparatet som fant sted fra 22. desember til 25. januar.

At Trump stakk fra den solrike eiendommen, kan ha noe å gjøre med en sak CNN skrev i slutten av desember. Der ble det nemlig hevdet at presidenten var svært misfornøyd med renoveringsarbeid som er blitt gjennomført på hans private del av eiendommen. Det er Melania Trump som har hatt det estetiske ansvaret, men det skal altså ikke ha falt i smak.

Det hvite hus har foreløpig ikke kommentert verken nyttårsfesten eller renoveringsspekulasjonene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer