Kong Harald:

Nyttårstalen ikke avklart

- Planlegges for ulike alternativer.

INNLAGT: Mandag formiddag kom beskjeden om at kong Harald er innlagt på Rikshospitalet. Foto: Terje Pedersen / NTB
INNLAGT: Mandag formiddag kom beskjeden om at kong Harald er innlagt på Rikshospitalet. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke avklart om kong Harald (85) vil holde årets nyttårstale. Det melder NRK.

- Det besluttes ikke før nærmere nyttårsaften hvem som i år avholder nyttårstalen, sier Guri Varpe, kommunikasjonssjef på Slottet, overfor statskanalen.

- Vi pleier ikke å dele detaljer rundt talen før nyttårsaften, og det planlegges for ulike alternativer, legger hun videre til.

Tidligere i dag ble det kjent at kong Harald er innlagt på Rikshospitalet, etter å ha fått påvist en infeksjon som må behandles med intravenøs antibiotika.

SYKDOM: Kong Harald (85) er sykmeldt, melder kongehuset. Han er innlagt på Rikshospitalet. Video: Christina Holen Korneliussen / Dagbladet TV Vis mer

Ifølge Dagbladets reportere på stedet, forlot trolig kronprinsen sykehuset rundt 11.30. Hvorvidt flere familiemedlemmer var, eller hadde vært på plass, var ikke bekreftet, men:

- Drøye to timer etter at meldingen kom fra kongehuset, forlot to biler med livvakter foran og en person i baksetet Rikshospitalet. Vinduene var sotet, men jeg er ganske sikker på at jeg så familiemedlemmer av kongen. Det er i så fall helt slik det pleier å være. Både dronningen og kronprinsen har vært kjapt på besøk tidligere når kongen har vært innlagt. Også andre familiemedlemmer pleier å komme på besøk, kunne Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, fortelle.

Kongens tilstand er stabil, opplyste kongehuset mandag formiddag.

Kong Harald skulle etter planen holde statsråd tirsdag. Kronprins Haakon (49) fungerer som regent når kongen er for syk for sine konstitusjonelle oppgaver.

PÅ GRÅTEN: Kronprinsesse Mette-Marit ble emosjonell da hun og kronprinsen besøkte Frelsesarmeen. Video:NTB Vis mer

Kongen var sist å se på jobb under den offisielle åpningen av Follobanen forrige uke. Sammen med kronprinsen kjørte han tog til Ski stasjon.

Kongen var seinest sykmeldt 25. november. Det var grunnet en forkjølelse. I august var han innlagt på Rikshospitalet, den gang for utredning av feber.

At kongen legges inn på Rikshospitalet kan høres mer dramatisk ut enn det trenger å være. Det er nemlig ved Rikshospitalet at kongen har sin egen livlege, overlege Bjørn Bendz ved Kardiologisk avdeling.

- Når kongen er inne for stort og smått er han på Rikshospitalet, fortalte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, til Dagbladet mandag.

EN GOD AVGJØRELSE: Kronprins Haakon utalelser om avgjørelsen rundt prinsesse Märta Louise rolle. 8. november ble det kjent at hun skal slutte å representere kongehuset. Video: Jonathan Gaathaug Nielsen. Vis mer

- Det her har skjedd før. Han er 85, snart 86, så er det er ikke uvanlig at man har en del helseutfordringer. I det norske kongehuset er de veldig åpne om helsen. Det kan virke veldig dramatisk hver gang det kommer en melding om at han er innlagt på sykehuset, men det trenger det ikke å være, la hun videre til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer