Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Michelle og Barack Obama:

Obama hyllet førstedamen i talen sin. Nå tar svaret hennes av på nett

Det ble en tårevåt kveld i Chicago. 

TØRKET TÅRER: Barack Obama måtte tørke tårer da han på kortfattet vis takket kona Michelle. VIDEO: CNN Vis mer

(Dagbladet): I natt holdt Barack Obama (55), USAs 44. president, sin avslutningstale som president i hjembyen Chicago. Det er åtte år siden han talte som president for aller første gang, den gang på Capitol Hill i Washington.

Talen hans ble en tårevåt affære for både seere verden over og dem som var til stede under seremonien. Han brukte blant annet anledningen til å takke kona si, førstedame Michelle Obama (52).

Det var mot talens slutt at den avtroppende presidenten tok seg tid til å rose kona, som har vært en synlig skikkelse gjennom de åtte åra han har ledet landet.

Bare da han nevnte navnet hennes brøt tilskuerne ut i full applaus.

- I de siste 20 årene har du ikke bare vært min kone og mor til mine barn, men min beste venn. Du tok på deg en rolle du ikke ba om og gjorde den til din egen med stil og humor, fortalte den tårevåte presidenten blant annet fra scenen.

TAKKET: Da Barack Obama holdt sin avskjedstale takket han den amerikanske befolkningen for at de hadde gjort ham til en bedre president. VIDEO: CNN Vis mer

Rørende familiebilde

Michelle Obama har vært en populær førstedame, og har brukt tida si på flere veldedige organisasjoner. Hun har også vært svært synlig i sosiale medier, og har jobbet like hardt for egne saker som hun har støttet ektemannen.

Nå har FLOTUS, som for øvrig er et begrep som brukes om førstedamen (First Lady of The United States), svart ektemannen.

Med et av de første bildene som trolig ble tatt av familien i Det hvite hus skryter hun ektemannen opp i skyene.

«Så stolt av presidenten og alt vi har fått til sammen», skiver hun og fortsetter:

«For en fantastisk reise fylt med bemerkelsesverdige mennesker. Jeg elsker deg, Barack», kunne førstedamen melde.

Det er i skrivende stund bare to timer siden førstedamen la ut bildet, og det har allerede godt over en halv million likerklikk. I kommentarfeltet strømmer det over av ros, og enkelte skriver lange kommentarer om at er trist at Obama-familien nå går av.

Flere internasjonale medier har omtalt saken, deriblant People.

Foruten å se både Barack og Michelle på bildet som ble lagt ut, er også deres to døtre avbildet. Malia Ann (18) og Sasha (15) var bare barn da foreldrene deres fikk to av landets viktigste jobber i 2008, men har nå begge blitt tenåringer.

Om få dager trer både Michelle og Barack Obama av, til fordel for Donald og Melania Trump. Tradisjonelt sett skjer dette den 20. januar.

Takket

I natt vendte Obama som nevnt tilbake til sin egen by. Det var her presidentdrømmen for alvor spiret for første gang, og han brukte tid i talen sin på å rose dem som har stemt på han.

- Kjære amerikanere. Michelle og jeg har blitt så rørt av alle de gode ønskene vi har vi har fått de siste dagene, sa Obama.

- I dag er det min tur til å si takk. Om vi ikke alltid har vært enig, eller ikke har vært enige i det hele tatt, så har mine samtaler med dere, det amerikanske folk, de samtalene er det som har holdt meg ærlig, inspirert og holdt meg gående.

- Og hver dag har jeg lært av dere. Dere har gjort meg til en bedre president og en bedre mann.

Flytter til luksusvilla

I november kom det fram hvor den tidligere førstefamilien skal flytte, nå som de må ut av Det hvite hus.

Ifølge folk nær presidentens familie, har Obama og familien planer om å flytte til et herskapshus i den eksklusive bydelen Kalorama i Washington DC, bare litt over tre kilometer unna presidentboligen, skrev The New York Times.

Ifølge avisa har familien leid et 760 kvadratmeter stort hus med hele ni soverom og like mange bad.

OBAMAS NYE HUS: I dette 760 kvadratmeter store huset skal presidenten og hans familie bo. Foto: Ron Sachs/CNP/Polaris)
OBAMAS NYE HUS: I dette 760 kvadratmeter store huset skal presidenten og hans familie bo. Foto: Ron Sachs/CNP/Polaris) Vis mer

I huset er det også to kjøkken, kontor, peisestue og et trimrom der familien kan trene.

Presidenten har tidligere uttalt at familien, som før Obama ble president bodde i Chicago, vil fortsette å bo i den amerikanske hovedstaden fram til datteren Sasha fullfører videregående skole i 2018.

Boligen skal være svært luksuriøs med tregulv, innslag av marmor, og med en egen «au-pair-suite», som kan være egnet for Michelle Obamas mor, Marian Robinson, som har bodd med familien i de åtte årene i Det hvite hus.

Nabolaget Obama-familien nå flytter til har tidligere også huset framtredende politikere som Woodrow Wilson, William Howard Taft, Franklin D. Roosevelt, Warren G. Harding, Herbert Hoover og senator Edward M. Kennedy.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling