Barack Obama:

Obama i sorg

USAs tidligere president har mistet bestemora.

GÅTT BORT: Barack Obamas bestemor er død, 99 år gammel. Her er de sammen i 2006. Foto: Simon Maina / AFP / NTB
GÅTT BORT: Barack Obamas bestemor er død, 99 år gammel. Her er de sammen i 2006. Foto: Simon Maina / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs tidligere president Barack Obama (59) er i sorg. I et innlegg på Twitter skriver Obama at han har mistet bestemora si, Sarah Onyango Obama. Hun ble 99 år gammel.

«Min familie og jeg er i sorg over tapet av vår elskede bestemor, Sarah Ogwel Onyango Obama også kjent som «Mama Sarah» for mange, men også kjent som «Dani» og bestemor. Vi vil savne henne inderlig, men vi vil feire hennes lange og bemerkelsesverdige liv med takknemlighet», skriver Obama i innlegget.

Sarah Onyango Obama ble født i Kenya i 1922, og jobbet som lærer og filantrop. Hun var den tredje kona til Barack Obamas bestefar på farssiden, Hussein Onyango Obama. Han gikk bort i 1979.

Ifølge Sarah Onyango Obamas datter Marsat Onyango, gikk mora bort mandag, på et sykehus i byen Kisumu i det vestlige Kenya. Hun forteller til den kenyanske avisa Daily Nation at mora ble lagt inn på sykehus på søndag.

NY BOK: I Barack Obamas nye bok «A promised land» forteller han om Oslo-besøket i 2009. Vis mer

Fikk slag

Hun sier at mora har vært syk den siste tida.

- Hun hadde et slag i september og hadde også problemer med blodsukkeret, sier dattera til avisa.

Kenyas president Uhuru Kenyatta minnes Sarah Onyango Obama slik:

- Mama Sarahs bortgang er et slag for nasjonen vår. Vi har mistet en sterk, dydig kvinne, en matriark som holdt Obama-familien sammen og som var et ikon for familieverdier, sier han ifølge avisa.

Sarah Onyango Obama etterlater seg fire barn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer