Eyvind Hellstrøm:

- Ødelegger sexlysten

Kjendiskokken går hardt ut i egen podkast.

SLAKTER: Den folkekjære kokken Eyvind Hellstøm har sterke meninger om nordmenns mattrender. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
SLAKTER: Den folkekjære kokken Eyvind Hellstøm har sterke meninger om nordmenns mattrender. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I podkasten «Truls og Hellstrøm - Tar munnen full» prater komiker og TV-personlighet Truls Svendsen (51) og kjendiskokk Eyvind Hellstrøm (74) om blant annet mat og «alt mulig annet».

I den ferskeste episoden går Hellstrøm hardt ut mot mat i form av pulverposer, også kjent som ultraprosessert mat:

- De pulversausene ødelegger familier og forhold og sexlyst og alt. Dårlig mat er det dummeste du kan holde på med, forklarer Hellstrøm.

Hellstrøm roser Svendsen for å ha servert barna sine en fiskerett laget fra bunnen, istedenfor ferdiglaget fiskegrateng som han ofte har tydd til tidligere.

HEMMELIG: Jan Tore Kjær er en av deltakerne i det nye TV 2-programmet «Kokkeskolen». Under matlaging går det galt, og først nå forteller han hva han holdt hemmelig for alle, inkludert Eyvind Hellstrøm. Video: Rød Løper Vis mer

Hellstrøm utdyper at hjemmelaget mat er grunnlaget for et godt liv.

- Det er derfor jeg sier at når det funker på kjøkkenet så funker det også i andre rom. Posesauser og pulversupper er ikke det mennesker trenger, fortsetter kjendiskokken.

Dagbladet har vært i kontakt med Eyvind Hellstrøm som ikke ønsker å legge til noe mer.

Ingen vitenskapelig bevis

Ifølge klinisk ernæringsfysiolog med doktorgrad i ernæring Tine Sundfør finnes det lite vitenskapelig dokumentasjon på posesuppas direkte påvirkning på sexlysten.

«FARMEN»: Det kan se ut som det har oppstått søt musikk mellom Björk Valnes Atladóttir og Mattis Veine Karterud inne på Farmen-gården. Video: TV 2 Vis mer

- Det å si at det har alle disse effektene, det er å dra det litt langt. Det er viktig at vi balanserer litt her. Hvis alternativet var å spise frossenpizza, men du i stedet kjøper en posesuppebase og tilsetter for eksempel grønnsaker og fisk, så kan det absolutt bli en god tirsdagsmiddag, forteller hun til Dagbladet.

BALANSE: Tine Sundfør forteller at posesupper kan være gode baser for fine middagsløsninger. Foto: Anita Sælø
BALANSE: Tine Sundfør forteller at posesupper kan være gode baser for fine middagsløsninger. Foto: Anita Sælø Vis mer

Hun poengterer derimot at slike matvarer ofte inneholder mye salt og lite vitaminer og mineraler, noe som kan føre til helseproblemer dersom det dominerer hverdagskostholdet.

- Og da kan man jo dra den så lagt at hvis man har minimalt med overskudd og er helt utslitt, så vil nok ikke familierelasjonen eller sexlysten være på topp.

Fremmer hjemmelaget mat

Eksperten er sterk tilhenger av hjemmelaget mat, og forklarer at kjøkkenet kan fungere som et samlingspunkt i huset. Dermed kan det bli et godt bidrag til familieaktiviteter og relasjoner.

- Det er jo noe i det å vise omtanke og kjærlighet til de rundt seg ved å lage god mat til dem, og ha hyggelige måltider sammen. Så kan det hende at et hyggelig måltid kan bli starten på noe mer, ler hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer