Prins Philip:

Offentliggjør dødsårsaken

Dronning Elizabeths ektemann døde 9. april, 99 år gammel.

DØDE: Dronning Elizabeths ektemann gikk bort 9. april, 99 år gammel. Her er de i 2014. Foto: Owen Humphreys / Pa Photos / NTB
DØDE: Dronning Elizabeths ektemann gikk bort 9. april, 99 år gammel. Her er de i 2014. Foto: Owen Humphreys / Pa Photos / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

9. april gikk dronning Elizabeths (95) ektemann prins Philip bort, 99 år gammel. De var gift i over 70 år, og monarken mistet dermed en nær venn og en lojal støttespiller.

Prinsen ble begravd i St. Georges kapell i Windsor åtte dager seinere. Det ble en begravelse sterkt preget av pandemien, med ei gjesteliste på bare 30 personer, krav om munnbind og avstandsregler.

Bare den nærmeste familien tok del i avskjeden, deriblant barnebarna prins Harry (36) og William (38) som på begravelsesdagen ble gjenforent etter skandaleintervjuet med Oprah Winfrey (67) i mars.

Bildet av dronning Elizabeth som satt alene i kapellet da hun tok farvel med ektemannen gikk seinere viralt i sosiale medier. Bildet av den ensomme majesteten ble beskrevet som hjerteskjærende og opprørende, men var samtidig en påminnelse om at coronapandemien berører alle og enhver, selv de kongelige.

Offentliggjør dødsårsaken

Nå har det snart gått en måned siden prins Philip døde. Prinsen sleit med en rekke helseutfordringer de siste leveåra, og var innlagt på sykehus i over en måned kort tid før han gikk bort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer