MasterChef på TV3: Fra høyre: Eyvind Hellstrøm, Jan Vardøen og Tom Victor Gausdal. Jenny Skavlan er programleder.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MasterChef på TV3: Fra høyre: Eyvind Hellstrøm, Jan Vardøen og Tom Victor Gausdal. Jenny Skavlan er programleder. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Og jeg som lager katastrofe på kjøkkenet

Jenny Skavlan (23) har fått ny jobb.

||| Eyvind Hellstrøm er blitt for TV3 det han lenge har vært for restaurant Bagatelle, en ubetinget suksess.

Norges nye programlederyndling, Jenny Skavlan (23), skal holde orden - både på dommerne Eyvind Hellstrøm, Jan Vardøen og Tom Victor Gausdal - og 40 amatørkokker som deltar.

Nye utfordringer

— Og jeg som ikke engang klarer å holde orden på kjøkkenet. Når jeg lager mat, kaster jeg mel og eggeskall over alt, sier Skavlan — som etterlater seg et katastrofeområdet når maten er ferdig.

Jenny Skavlan går nå fra kvinnekanalen FEM - der hun var med i panelet til «Studio 5» sammen med blant andre Eli Hagen - til TV3.

NY JOBB:Jenny Skavlan går til TV3.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY JOBB:Jenny Skavlan går til TV3. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

— Dette blir enda mer utfordrende. Jeg har store forventninger. Folk som er interessert i mat, er spennende og kreative mennesker, sier Skavlan som privat er kjæreste med DJ Thomas «Finger'n» Gullestad (28).

Ikke så nådeløs
I tillegg til «Hellstrøm rydder opp» blir han å se i programmet «MasterChef» neste år.

Mesterkokken lover ikke å være så livsfarlig nådeløs som i «Hellstrøm rydder opp».

— Nei, her skal jeg jo ikke forsøke å redde en restaurant, men å være dommer. Vi skal finne fram talenter og hjelpe dem videre.

DEN GAMLE JOBBEn Studio FEM. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
DEN GAMLE JOBBEn Studio FEM. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

— Dette blir en unik mulighet til å rekruttere folk til restaurantbransjen, sier Hellstrøm.

Matnerd

De to andre jurymedlemmene er kokkene Jan Vardøen og Tom Victor Gausdal. Vardøen er også gründer og bartender med flere virksomheter på Grünerløkka i Oslo. Gausdal er knyttet til kokkekollektivet Favours og er med på kokkelandslaget, som i fjor innkasserte en OL-gullmedalje.

Gausdal beskriver seg som matnerd som har store forventninger til tv-konseptet.

TRAVEL DAME: Jenny Skavlan (23) har i høst alnsert sin egen kolleksojn for BIK BOK. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
TRAVEL DAME: Jenny Skavlan (23) har i høst alnsert sin egen kolleksojn for BIK BOK. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

—Nivået på norske amatørkokker og matglade folk er stor, så dette skal bli spennende. Som dommere har vi nok forskjellige synsvinkler, men vi skal nok bli enige om å finne fram til en vinner, sier han.

Det bør ikke nødvendighet være eksotiske mat.

—Norsk husmannskost gjort med finesse og retter med kortreist ingredienser verdsettes, sier Jan Vardøen.

Audition før jul

«MasterChef» er det mest sette tv-programmet noensinne på australsk tv — utenom sportssendinger. I USA skal Gordon Ramsay skal co-produsere og delta i den amerikansk utgaven av programmet.

Dette er en konkurranse for amatører, så ingen med kokkeutdannelse eller profesjonell erfaring med matlaging kan delta i dette programmet.