DØD: Komiker og skuespiller Øivind Johannessen, også kjent som karakteren «Raymon», er død. Det bekrefter familien hans overfor Demokraten. Video med tillatelse fra NRK. Vis mer

Øivind Johannessen er død

Ble 67 år gammel.

Komiker og skuespiller Øivind Johannessen er død, 67 år gammel. Det bekrefter familien overfor Demokraten.

- Fredrikstad har mistet en av byens aller største kulturpersonligheter, skriver Fredriksstad Blad.

Johannessen ble født 4. februar 1950, og vokste opp i Gamlebyen i Fredrikstad. Han ble for alvor kjent på 70-tallet som Elvis-imitator under navnet «King Kong». Han reiste landet rundt med showene sine.

Siden den gang har han spilt i en rekke revyer, og ble best kjent for den morsomme karakteren «Raymon» fra Fredrikstad. Karakteren ble skapt av humorist Ragnar Pedersen.

Karakteren var spesielt kjent for sin svært brede Østfold-dialekt.

- Stemmen til Raymon var en tullestemme jeg ofte brukte i klasserommet på folkeskolen. Jeg kunne gjøre til stemmen for å kommentere det læreren skrev på tavla, påpeke feil og sånt. Han skjønte aldri hvem det var som drev gjøn med ham, da vet du, for det var ingen av klassekameratene som røpet meg. Og sånn kunne jeg holde på, sa Johannessen til Dagsavisen i fjor.

Mottok ærespris

Komikeren var også en del av revytrioen 3 Kæll, sammen med Pål Nielsen og Atle Jensen.

Trioen spilte over tusen forestillinger i Østfold siden 1996. De ga ut to album, i 2002 og i 2003.

Johannessen spilte skurk i den tredje serien med Brødrene Dal, «Brødrene Dal og legenden om Atlant-is». I 1994 hadde han også stemmen til karakteren Obelix i animasjonsfilmen «Asterix erobrer Amerika».

I 2004 mottok Johannessen Leif Justers ærespris i forbindelse med premieren på 3 Kælls sommerrevy på Oscarteatret. Prisen var på 10 000 kroner, og deles ut til en person som har gjort eller gjør en innsats på norsk revyscene.