SLIPPES FRI: Den tidligere amerikanske idrettshelten, O.J. Simpson, løslates etter å ha sonet ni års fengsel for væpnet ran. Foto: Jason Bean/The Reno Gazette-Journal via AP, Pool, File
SLIPPES FRI: Den tidligere amerikanske idrettshelten, O.J. Simpson, løslates etter å ha sonet ni års fengsel for væpnet ran. Foto: Jason Bean/The Reno Gazette-Journal via AP, Pool, FileVis mer

O.J. Simpson kan bli prøveløslatt tidlig neste uke

O.J. Simpson (70) kan bli løslatt på prøve i Las Vegas allerede førstkommende mandag, sier en talskvinne for fengslet i Nevada der han soner.

Den tidligere amerikanske idrettshelten og skuespilleren har sonet ni år i fengsel for væpnet ran i USA. I 2008 ble han dømt til 30 års fengsel, men med mulighet for prøveløslatelse etter ni år.

Han ble dømt for å ha stormet et hotellrom i Las Vegas sammen med fem andre, to av dem bevæpnet. Der overfalt de to menn som de hevdet hadde stjålet samlerobjekter fra Simpsons karriere i amerikansk fotball på 1970-tallet.

Simpsons forsvarere har hevdet at dommen for overfallet i Las Vegas var ekstra streng for å veie opp for at han ble frikjent for drapet på ekskona og hennes ekskjæreste i 1994.

(NTB)